71-årige Henrik bliver Årets Førstehjælper

Smilet var stort, da vi i dag uddelte prisen ’Årets Førstehjælper’ på 10.000 kroner til 71-årige Henrik Schellerup. Hans indsats reddede liv, da hans fodboldkammerat fik hjertestop. Årets Førstehjælper 2013 (3)
 
 

Tirsdag 29.04 2014 kl. 15:00. Af Julie Lorenzen. Foto: Marie Louise Munkegaard

Hvis ikke Henrik Schellerup havde lært førstehjælp gennem sit arbejde som idræts- og biologilærer, ville hans fodboldkammerat Kurt Schmidt ikke være i live i dag.

Under en fodboldkamp sidste år falder Kurt Schmidt pludselig om med et hjertestop. Henrik Schellerup går straks i gang med at give førstehjælp. Hans hurtige og modige indsats er årsag til, at Kurt Schmidt i dag lever og har det godt.

Bestil et førstehjælpskursus her

Derfor har vi i dag kåret Henrik Schellerup som vinder af prisen Årets Førstehjælper på 10.000 kroner.

”Henrik vinder, fordi han ikke tøver. Han ringer 112, og han giver den hjertemassage, der er brug for. Tillykke med prisen Henrik, du har ydet en enestående førstehjælpsindsats, ” sagde generalsekretær Anders Ladekarl om baggrunden for bedømmelsen. Han tilføjer:

”Førstehjælp er fundamentet for mange af Røde Kors’ aktiviteter. Det er jo at give hånden til et andet menneske, som befinder sig i en vanskelig situation. Og det er lige præcis det, vi gør i Røde Kors.”

Det ville have givet ar på sjælen ikke at kunne hjælpe

Det var en glad vinder, der modtog prisen.

”Det er meget, meget vigtigt at kunne førstehjælp. Tænk, hvis jeg havde sagt nej til et kursus og havde stået der uden at kunne gøre noget.  Hvis Kurt ikke havde overlevet, ville jeg have fået store ar på sjælen,” sagde Henrik Schellerup efter prisoverrækkelsen.

Kurt Schmidt var også til stede under prisoverrækkelsen for at vise sin taknemmelighed.

”Henrik er så handlekraftig. Han er jo gammel skolelærer, så han tager bare fat. Jeg er meget taknemmelig for, han var der, og det er min familie også,” siger han.

Kurt Schmidt har fået en pacemaker, efter hjertet satte ud, men har ellers ingen mén efter ulykken.

Læs hvordan Henrik reddede Kurt

Alle skal kunne førstehjælp

Med prisen Årets Førstehjælper vil vi gerne sætte fokus på, hvor vigtigt det er at kunne førstehjælp.

Ifølge en ny undersøgelse, som Voxmeter og Privathospitalet Aleris Hamlet har lavet i samarbejde med os, er det kun hver tredje dansker, som har et opdateret førstehjælpskursus. Vi mener, at alle danskere bør kunne førstehjælp.

Læs mere om førstehjælp på: http://rdkrs.dk/find-kursusIda 

Ida og Jesper var også nominerede

Udover Henrik Schellerup var 28-årige Jesper Dalgaard fra Roslev og 55-årige Ida Gydesen fra Roskilde også nominerede til Årets Førstehjælper.

Jesper reddede sin fars liv, da han fik hjertestop på en cykeltur i maj sidste år. Ida gav sin 65-årige mand Frede førstehjælp, da han fik en stor blodprop i hjertet i august sidste år.

Det er i år 23. gang, Røde Kors kårer Årets Førstehjælper, der hvert år går til en person, der har ydet en særlig og modig førstehjælpsindsats og reddet livet for en anden. Prisen på 10.000 kroner er sponsoreret af Privathospitalet Aleris Hamlet.