Godt samarbejde betød tryg modtagelse af afghanere

af Susan Hoffmann

August 2021 bliver en måned, Røde Kors sent glemmer. Den storstilede evakuering af afghanere betød, at vi i løbet af blot ni dage modtog lige så mange mennesker, som vi havde regnet med på et helt år. Vi har talt os frem til 843, halvdelen af dem børn i alle aldre.

 

leg i lufthavn

Det har været nogle intense dage, hvor Røde Kors har været til stede for de evakuerede familier fra det øjeblik, flyene landede i lufthavnen, til de kunne komme videre i busser til Center Sandholm, til indkvartering og alt det, der hører med til en tryg og rolig modtagelse efter en meget stressende, utryg og uvis tid i Kabul.

I lufthavnen var tværfaglige Røde Kors teams til stede med sygeplejersker, pædagoger, socialfagligt personale og praktiske medarbejdere. Det betød hurtig hjælp, pleje og omsorg af de børn og voksne, der havde brug for det.

I det hele taget var indsatsen i hangar 145 et godt eksempel på, hvordan et effektivt samarbejde mellem mange myndigheder og instanser kan få alting til at fungere - så hver eneste trætte, hårdt prøvede nyankomne kunne opleve en så smidig, tryg og værdig modtagelse som muligt.

I betragtning af, hvor mange der skulle samarbejde, er det noget, alle kan være stolte af: Politi, Udlændingestyrelsen, Beredskabsstyrelsen, Udenrigsministeriet, Toldstyrelsen, Region Hovedstaden, Falck og CPH Airport. Røde Kors vil gerne sige tusind tak til alle for et rigtig godt samarbejde!

I legeområdet, som Røde Kors’ pædagoger havde indrettet i et fredeligt hjørne af hangar 145, kunne børnene lege og slappe af i trygge omgivelser. Her kunne de tegne, se tegnefilm eller lege med Lego og biler som her på billedet, hvor nogle af de mindste er i godt selskab med Røde Kors’ pædagog Marigona Muslija.