Designer-net til alle

Røde Kors ambassadør Uffe Buchard og hans makker Kim Grenaa har sammen med otte talentfulde og kendte designere skabt en serie shoppe-net, der på en gang skal sætte fokus på design, økologi og velgørenhedUffe Net
 
 
Af Jens Grønning - 27.08.2013, 14:10

Nettene er skabt i forbindelse med design-konkurrencen DANSK Design Talent/ Magasin Prisen. De er blevet kreeret af talenterne; Anne Sofie Madsen, Astrid Andersen, Asger Juel Larsen og Nikoline Liv Andersen - og af mentorerne; Charlotte Eskildsen/Designers Remix, Karl Oskar Olsen/WoodWood, Mads Nørgaard og Henrik Vibskov.

Shoppe-nettene bliver produceret med øje for at samle penge ind til Røde Kors’ betydningsfulde hjælpearbejde, og for at sætte fokus på grøn tankegang, økologi og overforbrug af plastikposer. Ydermere skabes der, igennem salg af nettet, større kendskab til de fire designtalenter, der får muligheden for at nå ud til et bredere publikum. Al overskuddet af salget går ubeskåret til Røde Kors.

Om projektet udtaler Uffe Buchard, Creative Director hos GrenaaBuchard og Røde Kors ambassadør:
”Vi lavede Røde Kors projektet ”Break the Habit”, i samarbejde med Magasin, for fem år siden med etablerede danske designere, hvilket blev en stor succes. Nettet blev hurtigt at finde mange steder i gadebilledet og opbakningen til Røde Kors var overvældende. Denne gang, med involveringen af designerne i DANSK Design Talent – Magasin Prisen, tror vi på at blandingen af det etablerede og helt nye, gør konceptet ekstra interessant. Vi håber at danskerne denne gang vil tage mindst lige så godt imod det”.

Nettet bliver produceret i et begrænset oplag, i økologisk bomuld. Prisen bliver 100 kr. og nettet kan købes i Magasin landet over, på magasin.dk og på rodekors.dk fra den 12. september, hvor nettene lanceres i Magasin du Nord, hvor du også kan møde designtalenterne, opleve deres mini-kollektioner fra designkonkurrencen DANSK Design Talent - Magasin Prisen og finde din egen peronlige favorit.

Du kan læse mere om DANSK Design Talent / Magasin Prisen.