"Jeg kunne give mine børn en fin jul"

For Nanna og hendes børn førte julehjælpen ikke kun til en god jul. Det blev også starten på et helt nyt fællesskab med andre familier. Julehjaelp Nanna
 
 

Udgivet 2.november 2015.

Nanna er 26 år og mor til Sofie på 6 år og Lucas-Emil på 2 år. Den lille familie har haft nogle svære år, hvor pengene på kontanthjælp har været meget små. Og som tilflytter på Sjælland var netværket også meget begrænset. Alt det ændrede sig sidste år, da sundhedsplejersken fortalte om Røde Kors.

Svært at bede om hjælp

"Jeg lærte, at der er hjælp at få, når man trænger til det. Det har jeg været meget taknemmelig for. Jeg har nok altid haft svært ved at tage imod hjælp. Jeg troede nok ikke, jeg var 'god nok', hvis jeg ikke kunne klare det hele selv. Derfor var det svært at sige ja tak til julehjælpen. Men i dag er jeg glad og lidt stolt over, at jeg tog imod. For der er ingen skam i at have brug for lidt hjælp af og til. Jeg synes også, at det er sundt for børnene at lære, at man gerne må bede om det, man har brug for - og gøre gengæld, når man kan."

Julehjælpen betød både kalendergaver, julemad og  julegaver

For Nanna betød julehjælpen, at hun kunne give Sofie og Lucas-Emil de ting, andre børn oplever i julen. "December er jo en af de vigtigste måneder i en familie. Det er også en måned, hvor det er sværest at få tingene til at hænge sammen. Men julehjælpen betød, at jeg kunne give mine børn en fin jul sidste år. At der både kunne blive råd til kalendergaver, dejlig mad og en god julegave. For en gangs skyld skulle jeg ikke vælge mellem de ting."

Giv en god jul i julegave - støt julehjælp til udsatte familier

Nyt fællesskab med andre familier

Udover julehjælpen fik Nanna og børnene også tilbud om at deltage i Røde Kors' familieaktiviteter. Her oplevede de et fællesskab med andre familier:

"Børnene og jeg havde mange sjove oplevelser i Familienetværket, hvor der var fællesspisning, udflugter og andre at snakke med."

I dag er Nanna i fuld gang med en uddannelse. Drømmejobbet er at blive pædagog eller sygeplejer, men allervigtigst er det at komme i arbejde. "Børnene skal opleve, at jeg sørger for os, og at jeg bidrager til verden. Som en slags tak for, at der var nogen, der var der for mig, da det var allersværest."

 GIV JULEHJÆLP