Julehjælp - nu kan Henriette gå til dans!

En julekurv blev starten på, at 4-årige Henrietta begyndte at gå til dans og andre aktiviteter i Røde Kors med sin mor Elin. Vi har spurgt dem, hvilken forskel det har gjort.Henrietta 9216
 
 

Af Stine Oksbjerg. Foto: Henrik Kastenskov

Hvad betyder dansen for Henrietta?

Elin: Det betyder, at hun kommer ud og får rørt sig sammen med andre børn. De leger sammen, og hun lærer også noget med motorik og rytme. Hun var med mig til linedance, da hun var helt lille, og der var hun meget rytmisk og glad for at danse. Derfor tænkte jeg, at det kunne være sjovt for hende at gå til dans sammen med andre børn. Og hun kan rigtig godt lide det.

Hvordan kan du se, hun er glad for at gå til dans?

Elin: Når Henrietta kommer hen på danseskolen, er hun helt vildt glad. Hendes arme ryger op over hovedet i glæde. Og når jeg henter hende i børnehave og siger, at vi skal til dans, så glæder hun sig bare helt vildt, smiler og siger ”Juhuu”.

Henrietta: Jeg elsker at gå til dans. Vi danser helt vildt. Og jeg har mange kjoler. I dag ville jeg gerne have den røde på. Jeg vil danse, til jeg bliver stor.

Hvad betyder det at få økonomisk støtte til kontingentet til danseskolen?

Elin: Hvis ikke jeg fik den håndsrækning, var der ikke noget, der hed fritidsaktivitet. Så var der ikke råd til dans. Så jeg er meget taknemmelig for, at det lykkedes at få støtte.

Hvordan blev I en del af familienetværket?

Elin: Da vi hentede kuverten med julehjælp, spurgte en fra Røde Kors, om jeg havde lyst til at være med i familienetværket. Hun fortalte, at det var et sted, hvor man kan skabe et godt netværk og være sammen med andre familier i samme situation. Og at børnene ville få nogle nye venner, de kunne lege med og komme ud og være med til forskellige aktiviteter. Og så tænkte jeg, ja hvorfor ikke. Når man er enlig og går for sig selv, er det meget rart at komme ud blandt andre, der har en forståelse for, hvorfor nogle ting kan være svære og komplicerede. Så kan man snakke om, hvordan man har det med de andre.

Har du lyst til at give julehjælp til udsatte familier, se her hvordan.

Hvad laver I sammen med familienetværket?

Elin: Mange forskellige ting. Vi laver perler, maler, samler kastanjer til kastanjedyr, og nogen gange har vi haft bagedag, hvor vi har bagt pølsehorn eller kanelsnegle. Vi har også spilledage med petanque og kongespil. Det er meget forskelligt fra gang til gang, hvad der sker.  Det giver socialt samvær og nye, gode venner. Børnene kommer godt ud af det med hinanden og leger sammen. Både mig og Henrietta har fået nogle gode bekendtskaber, når vi er der. Og vi får mange oplevelser sammen.

Henrietta: Jeg kan godt lide at male på sten, og jeg har også lavet en perlekæde.

I har også været på ferielejr, hvordan var det?

Elin: Ja, Henrietta og jeg var afsted første gang i sommer, og det var rigtig godt for hende. Hun hyggede sig og deltog i det hele. Det var helt fantastisk. Børnene og de frivillige lavede figurer, legede med LEGO, var ude at gå, var på legepladsen og så tegnefilm. Hun hyggede sig meget. Vi har ikke selv råd til at tage på ferie, så jeg er meget glad for, at Henrietta kan komme med på ferielejr.