Julehjælp: ”Jeg kan se, hvor meget det betyder for ham.”

Claus er enlig far til Andreas på 12 år og den lille familie er meget glade for den julehjælp, de har fået af Røde Kors. MG 5087

Den lille familie sidder stramt i det. Hele året kæmper Claus for at få pengene til at slå til, men julemåneden er ekstra hård. For Claus har det altid været ønsket, at hans søn skulle opleve en jul ligesom klassekammeraternes.

”December var altid utrolig hård, fyldt med stress og bekymring. Jeg bekymrede mig om, hvordan julen skulle komme til at hænge sammen. Og jeg kunne mærke, at Andreas var ked af, at jeg bekymrede mig. Selvom jeg gjorde mit bedste for at skjule det.”

To år med julehjælp: juletræ og julemad

De seneste to år har Claus og Andreas fået julehjælp af Røde Kors til at holde jul. En jul med både juletræ, julemad og julegaver.

”For første gang i rigtig mange år havde vi et juletræ. Det var bare en af de ting, jeg havde valgt at spare væk. At der er råd til julemad og gaver er helt fantastisk, men bare det at kunne købe et træ gør hele forskellen for Andreas. Han er stadig et barn, og jeg kan se, hvor meget det betyder for ham.”

Julehjælpen betyder færre bekymringer

For Claus betyder julehjælpen, at han kan give sin søn en jul som alle andre. Væk er de mange bekymringer. Nu har familien i stedet noget at se frem til og glæde sig over.

”Den allerstørste gave er, at Andreas ikke længere skal mærke min bekymring.”

Med din hjælp kan vi give familier som Claus og Andreas en god jul. 

Mere end 6.500 familier har brug for vores julehjælp: Giv julehjælp til familier i 2017 her