Børnene skal ikke føle sig udenfor

Anne Marie er enlig mor til Mathias og Herman. Det er hårdt, når der ikke er råd til julegaver, flæskesteg i ovnen og rødgran i stuen. Og når børnene føler sig udenfor i skolen. Derfor søger Anne Marie julehjælp.Anne -Marie (1)
 
 

Udgivet 19. november 2015.

Det er anden gang, Anne Marie søger julehjælp. For den lille håndsrækning i en juletid, der handler om familie og glæde, gør en stor forskel.

"Det betyder rigtig meget, at vi kan få julehjælp. Børnene kan få lidt større julegaver og julesnoller. Vi gemmer også altid lidt af pengene til januar, så vi kan komme godt igennem julen, og så vi ikke behøver at spare igen, så snart juleaften er ovre. Julehjælpen forsøder virkelig juletiden," fortæller Anne Marie.

Hjælp os med at give julehjælp til fattige familier

Hjælpen fra Røde Kors betyder, at børnene glæder sig til jul

Julehjælpen betyder ekstra meget for Anne Maries børn.
"Det betyder meget for børnene, at de kan få det, de ønsker sig. Og det betyder meget for mig, at jeg ikke behøver at nøjes med at købe en eller anden lille ting til dem. Jeg kan mærke, at børnene, når vi får julehjælp, glæder sig rigtigt til jul. De kan få noget af det, som alle de andre børn får," fortæller moderen.

Anne Marie gør alt for at sikre, at børnene ikke mærker, når hun må spare i det daglige.

"Det er mest mig, der kan mærke, at vi mangler penge. Jeg prøver at spare meget i løbet af året, så vi ikke behøver at spare så meget i juletiden. Det betyder så også, at der ikke er råd til de oplevelser, som de fleste andre børn får. Vi kan for eksempel ikke komme på ferie eller i Zoologisk Have som andre familier," forklarer hun.

I skolen fylder julen meget

Hvis Anne Marie ikke får julehjælp, bliver familien nødt til at spare ekstra meget. Når hendes børn ikke kan deltage i julen på samme måde som deres klassekammerater, kan de føle sig udenfor.

 "Jeg kan desværre aldrig være sikker på at få julehjælp, så hvis vi skal spare, går det tit ud over julekalender og julegaver til børnene.  Min ældste dreng går i 1. klasse, og der går de rigtig meget op i, hvad de får af juleting og julekalendere. Så hvis han ikke får en julekalender som de andre, kan han jo ikke rigtig snakke med. Med julehjælpen kan han være med i snakken og glæde sig til julen sammen med sine kammerater," fortæller Anne Marie.

I år håber hele familien på at få julehjælp.

"Og så har vi aftalt, at vi køber en rigtig lækker islagkage fra Hjem-IS bilen til juleaften".

Giv børn en god juleaften - støt her