Når pengene er små, betyder julehjælp overskud i hverdagen

For Anne Marie og hendes to drenge har julen ikke altid været let. Familien har haft nogle svære år, hvor pengene har været små, og der ikke har været råd til julegaver og vintertøj. Anne Marie Dønvig
 
 

Anne Marie er mor til Mathias på otte år og Herman på fire år. Da de for fire år siden fik julehjælp for første gang, førte det til mere overskud og glæde. Men højtiden har ikke altid været let for den lille familie. Pengene på kontanthjælp har været små, og der har ikke altid været overskud til, at Anne Marie har kunnet give sine drenge dét, andre børn får i julen.

Uden julegaver og vintertøj

Det var meget udfordrende, da vi ikke havde overskud i julen. Jeg havde ikke råd til gaver, juletræ eller noget som helst. Uden julehjælp kan jeg ikke købe varme flyverdragter eller vinterstøvler til mine drenge. Jeg blev nødt til at spørge mine forældre om støtte. Jeg går selv med følelsen af, at det er svært, at jeg ikke kan give mine børn alt det, det fortjener,” fortæller Anne Marie.

Med julehjælpen kan Anne Marie tage sine drenge med til julearrangementer og give dem en særlig oplevelse. Men sådan har det ikke altid været. ”Der er en julegård, hvor vi tager hen, og det er gratis at komme ind. Der er en lille cafe, og sidste år kunne jeg sige, at i dag må i gerne få æbleskiver. Så blev drengene jo helt vildt glade, selvom det bare er æbleskiver. Det havde de ikke prøvet før. Det var helt fantastisk, at kunne give drengene den oplevelse.”

Giv børn som Herman og Mathias en god jul - giv et bidrag til julehjælp her

Børnene fortjener det bedste - julehjælp hjælper på vej

Anne Marie søger udelukkende julehjælp, for at kunne give sine drenge en god jul. Det var været svært for hende, da hun ikke kunne give sine drenge de små ting, som andre børn oplever i højtiden.

Det var utrolig hårdt for mig at se andre børn få, når jeg selv blev nødt til at sige, at det kunne mine drenge ikke få. Min ældste dreng har oplevet dengang, hvor der ikke var råd til noget som helst. Jeg tror ikke, han tænkte så meget over det. Det var jo bare sådan, det var. Han blev lidt trist, når vi ikke kunne købe adventslys og julepynt, som de andre børn i skolen fik. Jeg blev rigtig ked af, at jeg ikke kunne give mine drenge dét, som andre børn fik i julen.”

Har fået julehjælp i 4 år

I dag har familien fået julehjælp i fire år, og det har gjort en stor forskel. Anne Marie kunne give sine drenge julegaver og en fælles julekalender, som de kunne snakke med om med kammeraterne i skolen. De er blevet en del af Røde Kors' familienetværk, der arrangerer både fælles madlavning og fisketure. 

Familien søger igen i år og håber, at de kan få den støtte, der skal til, for at få en god jul.