Jul > Giv julegaver i velgørenhed


Julegaver og velgørenhed

Ønsker du at hjælpe andre i juletiden? Hvis du vil give til velgørenhed her i julemåneden, har vi brug for din hjælp til arbejdet for udsatte mennesker. Du kan hjælpe enten ved at give julehjælp til en sårbar familie i Danmark, sende vinterhjælp til mennesker på flugt eller finde skønne julegaver i vores webshop. Uanset hvordan du ønsker at hjælpe, gør du en forskel. 


I juletiden bliver vi ofte mindet om, hvad der er vigtigst i livet. Kvalitetstid med dem, vi holder af. At være noget for hinanden. Børn, latter og "hygge". Og ofte får vi lyst til at hjælpe mennesker, der ikke har de samme muligheder som os selv. Vil du gøre noget for andre og give julegaver i velgørenhed, kan du se her på siden, hvordan du kan hjælpe.

Giv en julegave til en sårbar familie i Danmark

Mange familier har det svært op til jul. Mens de fleste glæder sig til julen, er højtiden for udsatte familier forbundet med ekstra store bekymringer: Indkøb af julemad, julegaver og godter kan blive uoverskueligt og uopnåeligt, hvis ressourcerne er små.

I år håber vi at kunne give julehjælp til 11.000 trængte familier herhjemme. Og du har mulighed for at hjælpe os ved at give familierne julehjælp som julegave. Du er med til at sikre, at julemiddagen kommer på bordet. Og at børnene får en gave. Du er med til at give både voksne og børn noget, de kan samles om og huske tilbage på med glæde – et vigtigt afbræk midt i en svær tid.

Giv børn en god juleaften - giv julehjælp her

Hvad består min julegave til familien konkret af?

I nogle dele af landet består Julehjælpen af en kurv fyldt med madvarer, så der er mad nok til både juleaften og juledagene. I andre områder er Julehjælpen et gavekort til supermarkedet på 800 kr., så familien selv kan udvælge netop deres yndlingsretter. Og når der ikke er udgifter til mad, betyder det, at der bliver råd til at købe en lille gave til børnene. På den måde bliver det en jul ligesom alle andres, selv om pengene er små.

Velgørenhed i julen - giv vinterhjælp til mennesker på flugt

Krigen i Syrien er ubønhørlig og raser på 7. år. Millioner af syrere er flygtet til nabolande eller til egne af Syrien, hvor der ikke kæmpes. De står nu over for en vinter uden hjem eller indtægt og kæmper for at overleve kulden. De mange millioner krigsflygtninge finder husly, hvor de kan: I tynde telte, forladte lagerbygninger eller utætte skure. Og simple ting som en presenning eller et tæppe kan betyde alverden for en familie, der kun ejer det tøj, de har på kroppen.

Halvdelen af verdens flygtninge er børn. Vi ved, at de fryser. Og vi ved, at kulden kan koste menneskeliv. Du kan være med til at sende tykke tæpper, varmeovne, varmt tøj og anden hjælp til flygtningefamilier, der lige nu kæmper for at komme igennem vinterens bidende kulde.

Pige i flygtningelejr har brug for en julegave fra dig i form af vinterhjælp

Giv vintertæpper i julegave til børn i Syrien

Læg en unik julegave fra Røde Kors under juletræet

I vores webshop finder du julegaver til både store og små. Alt fra en fin Røde Kors-bamse til de mindste, til en flot hvid Stelton kaffekande pyntet med det velkendte røde kors. Fra børnebøger til smykker og t-shirts.

Hos os finder du anderledes og unikke julegaver, som du ikke kan finde i almindelige butikker. Så kig ind i vores webshop, og find en helt særlig julegave til ham eller hende, der siger, de har alt. Så støtter du samtidig hjælpearbejdet for sårbare og udsatte mennesker i hele verden.