Jubilæum i Syddanmark

Her kan du se en liste over Røde Kors jubilæumsaktiviteter i region Syddanmark. Del jeres jubilæumsaktiviteter her på siden! Skriv en kort infotekst til 150aar@rodekors.dk og dit event vil blive vist her på siden.

Bagedyst

Røde Kors’ første aktion fandt sted i Sønderjylland, hvor man som bekendt er glade for kager. Derfor vil vi markere jubilæet med en landsdækkende bagedyst, som tager udgangspunkt i Sønderjyllands stolte tradition – at bage kager.

Jubilæumsaktiviteten samler Røde Kors-afdelinger rundt om i landet til en fest i forbindelse med jubilæet. Røde Kors afdelingerne afholder en bagedyst og kårer en lokal vinder. Vinderen indstilles til landskontoret, som lader en landskendt konditor udvælge ti finalister ud af de indstillede lokale vindere. De ti finalister deltager i finalen, hvor den landskendte konditor kårer vinderen.

Tid: 9.maj/6. juni, 14. juni

Sted: Vorbasse/Billund, Sønderborg.

Beskudt Røde Kors-ambulance

Røde Kors udstiller i løbet af 2014 en beskudt ambulance for at skabe fokus på det stigende antal angreb som nødhjælpsarbejdere er udsat for i krigszoner. Antallet af nødhjælpere, der bliver skudt, er næsten tredoblet siden 2003. Røde Kors i Danmark har leveret 15 ambulancer til konflikten i Syrien. I Syrisk Røde Halvmåne har de i alt 34 ambulancer. Syv er blevet skudt i stykker.

Tid og sted:

17.-19. april: Sønderborg
2. juni: Faaborg
4. juni: Haarby

Læs mere om ambulancen

Familienetværksudstillinger

Familienetværkets jubilæumsaktivitet består af lokale udstillinger, som familienetværkene udarbejder i samarbejde med familierne. Temaet er ”min familie”, og udstillingen skal via collager, tegninger, film mm. vise betydningen af at have en familie og et socialt netværk. Flere og flere familier har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Røde Kors støtter familierne til at få en bedre hverdag.

Tid: 18.april – 22.august

Sted: Haderslev, Gråsten & Bramming

Garnindsamling

Nørklernes jubilæumsaktivitet er en national garnindsamling, hvor befolkningen opfordres til at donere garn og garnrester. I Røde Kors er der omtrent 5.000 frivillige nørklere, og de har officielt strikket til fordel for nødlidende siden 1983. Det er en social aktivitet i Danmark – med et internationalt formål.

Tid: 19.maj - 31.maj 2014

Sted: Garnet kan afleveres i alle Røde Kors-butikker

Qnet – kvindenetværket i Røde Kors

Kom og få viden om tilbud til voldsudsatte familier

Du inviteres til dette regionale fyraftensarrangement. Hør bl.a. om, hvad krisecentrene tilbyder kvinderne og børnene, hvad stalking betyder – og hvad der kan gøres ved det - hvordan voldsudøveren kan få hjælp, og hvad den frivillige indsats betyder for familierne.

Der vil være oplæg fra Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, Dialog mod Vold, Antistalkingforeningen, Voldsforebyggelse i praksis, Qnet og flere, som har stor viden på området – og så lidt musik og en bid mad. Arrangementet er gratis.

For at tilmelde dig skal du blot skrive eller ringe til Anne Karen Ursø på ankar@rodekors.dk eller 2260 0249.

Tid: Onsdag den 3. september kl. 15-18.

Sted: Vejle 

Samtalebænke

5.000 mennesker i Danmark dør alene hvert år og hver 20. dansker føler sig ofte ensom. Ensomhed og isolation påvirker sundhed og trivsel og kan have negative konsekvenser i andre sammenhænge af et menneskes liv. Faktisk er langvarig ensomhed ligeså farligt som rygning har en undersøgelse vist. Eksempelvis øger mangel på netværk risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 % har Mary Fonden oplyst.

Den triste kendsgerning vil Røde Kors ændre på - ingen skal være alene. I anledning af vores 150-års jubilæum i år sætter vi derfor ekstra fokus på Besøgstjenestes arbejde.  Der er derfor opstillet bænke i de nedenstående byer, hvor man således kan tage sig en snak med nogle man kender eller måske med en helt fremmed. Hvis man har en smartphone, kan man ”checke in” på bænken og være med til at sætte yderligere fokus på problemet.

Tid: 18. april-22. august

Sted:Haarby, Billund/Vorbasse, Sønderborg, Gråsten, Vojens & Odense

Se, hør, oplev krigen

Røde Kors sætter krigens konsekvenser på dagsordenen. Se, lyt og oplev, hvordan det føles at være civil i krig og konflikt. Intense foto- og lydinstallationer vil fremstille krig på nye og overraskende måder. Se den verdensberømte fotograf Jan Grarups billeder fra verdens brændpunkter, hvor krigen bringes helt tæt på de besøgendes hverdag.

Få den ultimative jubilæumsoplevelse og download Røde Kors jubilæums-app. Sms ”150” til 1240 og download jubilæumsapp’en.

Tid: 17.-19. april

Sted: Sønderborg

Udstilling af historiske Røde Kors-genstande

Gennem en række historiske Røde Kors genstande viser udstillingen Røde Kors’ 150 års historie. Udstillingen giver en indføring i genstandene og deres tidligere brug.

Tid: 5. maj - 2.juni

Sted: Billund

 

God stil

Fashion gennem årtier. Eller fra lige nu og her. Røde Kors butikker bugner af tøj, der er for godt til at gå til spilde. Det skal videre og finde sine historier. For eksempel historien om, at mens man selv får nyt for små penge, får andre hjælp til det allermest nødvendige. Røde Kors er fashion med hjertet. Og det er god stil.

I anledningen af jubilæet har vi udgivet magasinet stil, hvor du kan se et væld af inspirerende fashion looks og super god stil.

Få et smugkig i magasinet her

 

FLYV-OG-OPLEV MED ALSIE EXPRESS

Under vores jubilæum kan du ombord på alle Alsie Express fly finde vores jubilæumspostkort, hvor du har muligheden for at vinde eksklusive fotos af krigsfotograf Jan Grarup. Alsie Express har fast ruteflyvning mellem Sønderborg og København.

I anledning af 150-året for Krigen i 1864 kan du købe en historisk rundtur med Alsie Express.

Kanonerne brager, og eksplosioner flår nattehimlen itu. I er så tæt på slaget, at I kan smage krudtslammet i luften. Tag på en episk rejse tilbage i tiden og oplev Slaget ved Dybbøl på Sønderjyllands tre største attraktioner

FLYV-OG-OPLEV MED ALSIE EXPRESS. 2 voksne + 2 børn t/r fra CPH-Sønderborg fra 1864 kr. Gælder på et begrænset sædeantal på udvalgte afgange. Kan kun købes sammen med "Destination 1864" kombi-billetten. Adgang til Historiecenter Dybbøl Banke, Universe og Sønderborg Slot.    

Se mere her