Jubilæum i Nordjylland

Her kan du se en liste over Røde Kors jubilæumsaktiviteter i region Nordjylland. Del jeres jubilæumsaktiviteter her på siden! Skriv en kort infotekst til 150aar@rodekors.dk og dit event vil blive vist her på siden.

Garnindsamling

Nørklernes jubilæumsaktivitet er en national garnindsamling, hvor befolkningen opfordres til at donere garn og garnrester. I Røde Kors er der omtrent 5.000 frivillige nørklere, og de har officielt strikket til fordel for nødlidende siden 1983. Det er en social aktivitet i Danmark – med et internationalt formål.

Tid: 19.maj - 31.maj 2014

Sted: Garnet kan afleveres i alle Røde Kors-butikker

Samtalebænke

5.000 mennesker i Danmark dør alene hvert år og hver 20. dansker føler sig ofte ensom. Ensomhed og isolation påvirker sundhed og trivsel og kan have negative konsekvenser i andre sammenhænge af et menneskes liv. Faktisk er langvarig ensomhed ligeså farligt som rygning har en undersøgelse vist. Eksempelvis øger mangel på netværk risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 % har Mary Fonden oplyst.

Den triste kendsgerning vil Røde Kors ændre på - ingen skal være alene. I anledning af vores 150-års jubilæum i år sætter vi derfor ekstra fokus på Besøgstjenestes arbejde.  Der er derfor opstillet bænke i de nedenstående byer, hvor man således kan tage sig en snak med nogle man kender eller måske med en helt fremmed. Hvis man har en smartphone, kan man ”checke in” på bænken og være med til at sætte yderligere fokus på problemet.

Tid: 18. april-22. august

Sted: Nibe, Hurup

 

God stil

Fashion gennem årtier. Eller fra lige nu og her. Røde Kors butikker bugner af tøj, der er for godt til at gå til spilde. Det skal videre og finde sine historier. For eksempel historien om, at mens man selv får nyt for små penge, får andre hjælp til det allermest nødvendige. Røde Kors er fashion med hjertet. Og det er god stil.

I anledningen af jubilæet har vi udgivet magasinet stil, hvor du kan se et væld af inspirerende fashion looks og super god stil.

Få et smugkig i magasinet her

 

HG-elever dekorerer for Røde Kors

10 elever fra HG-Handelsskolen i Thisted fik tirsdag en unik mulighed for at arbejde med deres teori i praksis, da de skulle dekorere og indrette to Røde Kors butikker i Hurup.

Røde Kors fejrer i år 150 års jubilæum og i den forbindelse sætter organisationen bl.a. fokus på mode. Målet er at få flere af de 16 – 40 årige til at få øjnene op for, at genbrugstøj i dag både er smart, velholdt og lækkert.

Med på moden i Hurup

Bodil Hillingsøe, der er aktivitetsleder for de to Røde Kors butikker i Hurup, fik en god idé, da hun læste om Røde Kors fokus på mode.

”Jeg synes, det var en god idé at få flere unge ind i vores butikker. Men os der står her er jo lidt ældre og vi ved ikke, hvad der fanger de unge og derfor ringede jeg til HG-Handelsskolen,” fortæller hun og fortsætter: ”Jeg tænkte, at eleverne måske havde lyst til at bruge en dag hos os, hvor de kunne arbejde med indretning af vores tøj- og møbelbutik, så vi bedre kan ramme den yngre målgruppe.”

Se billede fra Hurup