Vi giver krigens børn en stemme!

Det er svært for krigens børn at blive hørt. Derfor har en række kendte danskere valgt at fortælle deres historie for dem.
 
 

En løbende Voxmeter-undersøgelse for Røde Kors viser, at krigens civile ofre er blandt dem, danskerne mindst ønsker at hjælpe. Kun tre procent af danskerne mener, at civile ofre i krig er det væsentligste at støtte. Til sammenligning mener 8,3 procent, at dyrevelfærd er det vigtigste formål og 6,2 procent vil helst støtte menneskerettigheder.

Vi mener: krig er den ultimative katastrofe

Krig er den ultimative katastrofe for de mennesker, der er uskyldigt fanget i den. Familier splittes, børn rives væk fra deres mor og far, civile bliver dræbt og nødhjælpsarbejdere skudt.Men det kan være svært at relatere en krig til vores egen hverdag. Derfor har vi opfordret en række kendte mennesker som Pia Kjærsgaard, Morten Olsen og Mikkel Boe Følsgaard til at fortælle historien i det miljø, de til daglig færdes i.

Filmene skal gøre opmærksom på krigens uskyldige ofre

Generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl håber, at det kan gøre en forskel for danskernes lyst til at donere penge til at hjælpe krigens uskyldige ofre steder som Syrien, Syd Sudan og Den Centralafrikanske Republik.

”Det er mit håb, at det her projekt kan ramme danskerne, så de mærker, hvordan en krig påvirker helt uskyldige mennesker,” siger han. 

Røde Kors har været til stede gennem 150 år

Røde Kors fylder i år 150 år. Vores første internationale hjælpeaktion foregik på dansk grund i slaget ved Dybbøl i 1864, og vi i Røde Kors har et særligt mandat forankret i Genevekonventionerne, der sikrer, at vi altid kan være til stede med nødhjælp i en krig.

At være til stede er selve fundamentet i vores hjælpearbejde. Det er forudsætningen for at kunne hjælpe, når der er brug for det. Du kan også være til stede:

Hjælp os med at give krigens børn en stemme – del videoerne nedenfor i dit netværk.

Du kan også dele med os og resten af Danmark, hvordan du er tilstede for andre, eller fortælle om, hvordan andre har været til stede for dig. 

Fortæl os, hvordan du er til stede for andre - og sæt din historie på danmarkskortet