Jubilæum i Hovedstaden

Her kan du se en liste over Røde Kors jubilæumsaktiviteter i region Hovedstaden. Del jeres jubilæumsaktiviteter her på siden! Skriv en kort infotekst til 150aar@rodekors.dk og dit event vil blive vist her på siden.

Bagedyst

Røde Kors’ første aktion fandt sted i Sønderjylland, hvor man som bekendt er glade for kager. Derfor vil vi markere jubilæet med en landsdækkende bagedyst, som tager udgangspunkt i Sønderjyllands stolte tradition – at bage kager.

Jubilæumsaktiviteten samler Røde Kors-afdelinger rundt om i landet til en fest i forbindelse med jubilæet. Røde Kors afdelingerne afholder en bagedyst og kårer en lokal vinder. Vinderen indstilles til landskontoret, som lader en landskendt konditor udvælge ti finalister ud af de indstillede lokale vindere. De ti finalister deltager i finalen, hvor den landskendte konditor kårer vinderen.

Tid: 3. maj

Sted: Frederiksværk

Beskudt Røde Kors-ambulance

Røde Kors udstiller i løbet af 2014 en beskudt ambulance for at skabe fokus på det stigende antal angreb som nødhjælpsarbejdere er udsat for i krigszoner. Antallet af nødhjælpere, der bliver skudt, er næsten tredoblet siden 2003. Røde Kors i Danmark har leveret 15 ambulancer til konflikten i Syrien. I Syrisk Røde Halvmåne har de i alt 34 ambulancer. Syv er blevet skudt i stykker.

Tid: 23. maj

Sted: Dansk jødisk museum, København

Læs mere om ambulancen

Garnindsamling

Nørklernes jubilæumsaktivitet er en national garnindsamling, hvor befolkningen opfordres til at donere garn og garnrester. I Røde Kors er der omtrent 5.000 frivillige nørklere, og de har officielt strikket til fordel for nødlidende siden 1983. Det er en social aktivitet i Danmark – med et internationalt formål.

Tid: 19.maj - 31.maj

Sted: Garnet kan afleveres i alle Røde Kors-butikker

Samtalebænke

5.000 mennesker i Danmark dør alene hvert år og hver 20. dansker føler sig ofte ensom. Ensomhed og isolation påvirker sundhed og trivsel og kan have negative konsekvenser i andre sammenhænge af et menneskes liv. Faktisk er langvarig ensomhed ligeså farligt som rygning har en undersøgelse vist. Eksempelvis øger mangel på netværk risikoen for sygdom og for tidlig død med 50 % har Mary Fonden oplyst.

Den triste kendsgerning vil Røde Kors ændre på - ingen skal være alene. I anledning af vores 150-års jubilæum i år sætter vi derfor ekstra fokus på Besøgstjenestes arbejde.  Der er derfor opstillet bænke i de nedenstående byer, hvor man således kan tage sig en snak med nogle man kender eller måske med en helt fremmed. Hvis man har en smartphone, kan man ”checke in” på bænken og være med til at sætte yderligere fokus på problemet.

Tid: 18. april-22. august

Sted: København, Allerød, Helsingør & Albertslund

Se, hør, oplev krigen

Røde Kors sætter krigens konsekvenser på dagsordenen. Se, lyt og oplev, hvordan det føles at være civil i krig og konflikt. Intense foto- og lydinstallationer vil fremstille krig på nye og overraskende måder. Se den verdensberømte fotograf Jan Grarups billeder fra verdens brændpunkter, hvor krigen bringes helt tæt på de besøgendes hverdag.

Tid: Uge 42

Sted: Tøjhusmuseet i København

 

God stil

Fashion gennem årtier. Eller fra lige nu og her. Røde Kors butikker bugner af tøj, der er for godt til at gå til spilde. Det skal videre og finde sine historier. For eksempel historien om, at mens man selv får nyt for små penge, får andre hjælp til det allermest nødvendige. Røde Kors er fashion med hjertet. Og det er god stil.

I anledningen af jubilæet har vi udgivet magasinet stil, hvor du kan se et væld af inspirerende fashion looks og super god stil.

Få et smugkig i magasinet her