Boligbloggeren, der elsker genbrug

28-årige Malene Vinter er kvinden bag bloggen Vinterfryd.dk, hvor hun har særligt fokus på boligindretning og inspiration til hjemmet. Til daglig arbejder hun med digital marketing for en online shop, der sælger møbler og interiør. Når Malene Vinter skal prøve at pege på, hvor længe hun har interesseret sig for boligindretning, er svaret: ”Nærmest altid.” Lige fra Malene var helt lille, gik hun med sin mor i genbrugsbutikker, og så stod der en masse af oldemors gamle møbler i familiens hjem. Det var især som teenager, at hun selv begyndte at eksperimentere med indretningen af sit eget værelse, hvor hun af forældrene fik lov at prøve sig frem med lidt af hvert: ”Jeg havde engang et næsten helt sort værelse, for det syntes jeg kunne være spændende at prøve. Da jeg så blev træt af det, bandede og svovlede min far ret meget, fordi det var ret svært at få dækket den der sorte væg til igen. Der skulle vist fem lag til.”

Bloggen om boligindretning bliver til

Malene har først taget en to-årig uddannelse som multimediedesigner, og det var her, at ideen til bloggen om boligindretning blev født. Hun ville dele sin interesse med verden og give andre inspiration. Det blev til Vinterfryd.dk. Siden valgte hun at udvikle sin faglighed inden for boligindretning med en professionsbachelor i Retail Design.

Thumbnail

Brugte møbler giver inspiration og personlighed

På bloggen ser man tydeligt, at Malene ikke kun interesserer sig for boligindretning med det nyeste nye fra boligmagasinernes glansfulde sider. Brugte møbler og andre ting og sager til hjemmet er nemlig en stor inspiration for Malene og fylder en del i hendes boligindretning.

”Jeg synes lidt, det er en skam, når vores hjem ligner hinanden eller en side i et IKEA-magasin. Det er her jeg elsker at gå i genbrugsbutikker og finde brugte ting til boligen såsom lamper eller andre mindre ting, som en tekande eller et billede. Det koster jo ikke det store, og det giver bare så meget personlighed til et hjem. Det med, at der er nogle andre, der har haft og holdt af de her ting, det synes jeg skinner igennem. Måske har de en lille bule her eller lidt rust der, men det er bare med til at gøre det unikt. Det synes jeg gør noget helt fantastisk ved en indretning. Man skal kunne se, hvem der bor i et hjem.”

Thumbnail
Foto af: Malene Vinter

Harmonien mellem nye og brugte møbler

Da Malene først startede bloggen skulle alt være fra genbrugsbutikker eller loppemarkeder. Men dengang var budgettet og vilkårene også anderledes. Hun var studerende på SU og boede ofte på ganske få kvadratmeter, så det gav god mening at finde alle sine møbler og andet til boligindretningen billigt og brugt. I dag har stilen ændret sig lidt. Nu er det særligt kombinationen mellem det gamle og det nye, der har hendes interesse og giver hende inspiration. For netop den kombination, synes hun, tilfører noget helt særligt til indretningen af en bolig.

”For eksempel nogle nye, dyrere møbler og så en eller andet gammel, speciel lampe, det synes jeg tit harmonerer rigtig godt. Man får tit kommentarer, når folk kommer ind i ens hjem. De synes, det er spændende og anderledes. Det kan jeg godt lide. Det er med til at gøre, at det er mit hjem, fremfor naboens.”

Et unikt fund

Når Malene Vinter husker tilbage på et af sine yndlingsfund, mindes hun januarlyset, der skinnede gennem genbrugsbutikkens ruder og blev reflekteret i krystalfacetterne på en karaffel med seks tilhørerne glas. Hun nåede knap ind i butikken, før hun stilede direkte hen imod det charmerende lille lysshow. 120 kr. for sættet. Prisskiltet fik dengang et smil til at bryde frem. Det måtte bare med hjem! I dag står karaflen, fyldt med whisky, hjemme i Malenes lejlighed i Aarhus, hvor hun bor med sin kæreste. Glassene bruges til daglig som vandglas, for som Malene selv udtrykker det: ”Nu har vi jo fundet de her flotte glas, så i stedet for kun at sætte dem frem til pænt brug, jamen hvorfor så ikke bare have glæde af dem hver dag.”

Thumbnail
Foto af: Malene Vinter

Genbrugsting har en særlig historie

Historien bag fund som den flotte karaffel er en af de ting, der fascinerer Malene Vinter og er med til at give inspiration til hendes boligindretning.

”Jeg købte sådan nogle messingdåser fra en ældre herre. Det var nogle, han havde haft hele sit liv, men han fik ikke pudset dem mere, så de var endt nede i kælderen. Nu står de hjemme på mit badeværelse med lidt vatpinde og nogle vatrondeller i. Og hver gang jeg kigger på dem, så tænker jeg, at dem er der nogle, der har haft før mig. Den her rare, gamle mand, der har været så glad for dem hele sit liv og har pudset dem, jeg ved ikke hvor mange gange, inden de gik videre til mig. Jeg får dem nu heller ikke pudset, men de er ret fine som de er,” griner Malene.

Thumbnail
Foto af: Malene Vinter

På dagen for interviewet forelskede Malene sig i de små skåle i farvet glas afbilledet nedenfor fra vores Røde Kors genbrugsbutik i Egå. For kun en 5’er stykket kom de med hende hjem. For mere om Malene Vinter kan du læse artiklen: Boligbloggerens bedste tips og tricks. Du kan også selv følge hende på bloggen Vinterfryd.dk eller på instagram @blogvinterfryd og få mere inspiration til din boligindretning.

Thumbnail
Foto af: Sidse Thestesen

Genbrugsbutikker, der sælger møbler og nips