Føles dit hjem overfyldt, har du renoveret, eller har du af en anden grund brug for at komme af med nogle af dine møbler? Vi afhenter gerne dine gamle møbler på din adresse eller hjælper til ved et dødsbo.

Sådan får du hentet brugte møbler på din adresse

De fleste af vores møbelbutikker vil gerne afhente dine gamle møbler. Den enkelte butik foretager dog en vurdering fra gang til gang. Derfor skal du først tage en snak med den lokale Røde Kors-møbelbutik. Her vil en erfaren frivillig vurdere, om butikken har mulighed for, at hente de møbler du ønsker at donere. Den frivillige er fx interesseret i at høre om møblernes stand og kvalitet, og vurderer også, om den enkelte butik har plads til møblerne, om møblerne kan sælges etc..

Hvilke møbler modtager vi?

Vi har ingen fastlagte retningslinjer for, hvilke møbler vi tager imod og ikke modtager. Det, der er interessant og sælger godt i den ene butik, har måske sværere ved at blive solgt i en anden. Som udgangspunkt tager vi imod:

 • Sofaer
 • Sofaborde
 • Lænestole
 • Spisebord og stole
 • Lamper
 • Spejle
 • Porcelæn og keramik
 • Tæpper, hvis kvaliteten og standen er i orden.
 • Vi kører gerne ud efter et enkelt godt kvalitetsmøbel, hvorimod IKEA-møbler ofte ikke har den store interesse, da de kan være svære at sælge.

  Hvorfor siger vi nej til nogle møbler?

  Vi er rigtigt glade for, at danskerne vil donere møbler til vores butikker! Salget af genbrugsmøbler er en stor og betydningsfuld del af vores forretning og er til stor gavn for vores sociale arbejde herhjemme og ude i verden.

  Der kan dog være flere årsager til, at vi ikke modtager dit brugte møbel. Hvis kvaliteten ikke lever op til Røde Kors' standard, hvis butikken eksempelvis allerede har tre eksemplarer af samme møbel, eller hvis personalet i butikken ved, at netop dette møbel ikke sælger. Disse vurderinger kan variere fra butik til butik, og det som butikken ikke har behov for den ene måned, kan være interessant den næste. Derfor: giv butikken et kald, eller læg vejen forbi, og fortæl, hvilket møbel du gerne vil donere.

  Vi tager som udgangspunkt ikke imod hårde hvidevarer, da de fylder meget i de små butikker og kan være problematiske at forhandle i forhold til den tidligere ejers reklamationsret, garanti mm. Men du er altid velkommen til at ringe til din lokale Røde Kors-butik og forhøre dig.

Afhentning af møbler: det er gratis

Det er altid gratis at få Røde Kors til at hente donerede møbler på din adresse, og Røde Kors' frivillige vil med glæde hjælpe med at bære møblerne ud i vognen - men en hjælpende hånd er altid påskønnet. Tidspunkt på dagen aftaler du med den lokale Røde Kors-butik.

Donation og afhentning af brugte møbler ved dødsbo

Har du et dødsbo, der skal tømmes, er langt de fleste genbrugsbutikker med møbelsalg også interesseret i at hjælpe med afhentningen. Dette kræver dog også, at du ringer til den nærmeste Røde Kors-butik og hører nærmere.

Tak for, at du overvejer at donere dine gamle møbler til Røde Kors! Når du donerer til Røde Kors, støtter du en god sag. Overskuddet fra butikkerne går til vores sociale arbejde i Danmark samt vores nødhjælpsarbejde ude i verden.