Kollektionen LEVN x RÅSTOF er skabt af Caroline Tolstrup, og vi har i Røde Kors Genbrug været så heldige at få lov til at bidrage til projektet, idet Røde Kors Råstof indgår som samarbejdspartner. Kollektionen blev udstillet ved Copenhagen International Fashion Fair i forbindelse med modeugen i København i vinteren 2023.

 

I denne artikel finder du en step-by-step guide til, hvordan du skaber kreationer i denim, der har kant!  Hvis du har lyst til at se mere fra Caroline og hendes brand, Levn, kan du besøge kontoen @levn_archive på instagram.

CIRKULÆRT DESIGN

Fra lineært forbrug til et cirkulært: Sådan lyder beskrivelsen af kollektionen LEVN x RÅSTOF til udstilling på CIFF i Bella Arena. Med et fokus på at inspirere folk som dig og mig til at gøre brug af det tøj, vi allerede har, stiller designeren Caroline Tolstrup skarpt på værdien af brugte og genbrugte tekstiler. Dette gør hun ved at udstille stykker af tøj, der står som strålende eksempler på, hvad der gemmer sig af potentiale i de gamle klude, der kunne ligge bagerst i garderobeskabet.

Stjernen i denne kollektion er denim, og du kan lade dig inspirere af de smukke billeder af kollektionen herunder:

Bliv en del af en moderevolution og skab dit helt eget design af denim med en hjælpende hånd fra Caroline herunder:

STEP BY STEP: DENIM REPAIR

1. Brug en opsprætter til at løsne alle syninger i bunden af bukserne. Fjern trådrester og stryg stoffet, så du får en ren flade og bedre kan se hullerne.

2. Placer lap under hullet i den ønskede farve og størrelse. Lappen skal være lidt større end hullet og klippes til senere.

 3. Nål lappen fast under hullet, så den ikke flytter sig mens du syer.

4. Sy / Reparer hullet på din helt egen unikke måde. Vælg den farve tråd du ønsker og sy evt. frem og tilbage over hullet eller skab dit helt eget mønster.

5. Når du er tilfreds og har lappet hele hullet, vender du dit materiale på bagsiden og klipper overskydende stof fra lappen væk. Det er vigtigt du holder dig 1 cm. fra syningerne.

6. Afslut med at stryge dit produkt igen og så er du klar til at prøve det på

DET SKAL DU BRUGE:

1. Tøj med hul i

2. En lap til bag på hullet

3. Symaskine – kan også repareres i hånden med nål og tråd

4. Saks til klipning af tråd og kanter

AT GIVE GEBRUG NYT LIV

I Røde Kors Genbrug er vi stolte af at være med til at repræsentere kreative idéer til upcycling og repair. Disse er kerneelementer i vores projekt RÅSTOF, som fremhæver vigtigheden af tekstilernes bæredygtige cirkulation. Med projekt RÅSTOF sørger vi for, at det tøj, vi ikke sælger i vores butikker, frasorteres og genanvendes på ny. Når du køber råstof af os, er du derfor med til at gøre en forskel i belastningen af vores klima ved en holdbar håndtering af brugbare materialer. Samtidig gør du en vigtig forskel ude i verden, idet al overskud går til national og internationalt hjælpearbejde.

Du kan læse mere om RÅSTOF og købe genbrugstekstiler i kilovis lige her

Gift Card image
Gavekort