Sådan undgår du uheld på din Pokémon-jagt!

Er du en af dem, der er blevet bidt af en gal Pokémon og styrter rundt for at prøve at ’catch them all’? Hvis du er, så har vi fem gode råd til dig, så du undgår at komme galt afsted!

Thumbnail

Fem råd til en mere sikker Pokémon-oplevelse

Pokémon Go bølgen har ramt Danmark, så nu spiller både børn og voksne Pokémon, og vi i Røde Kors er vilde med, at folk kommer op af sofaen og ud i naturen (læs: asfaltjunglen) på jagt efter virtuelle fantasidyr. Men Pokémon Go har vist sig at være en lettere farlig aktivitet for nogen. Hos Røde Kors vil vi selvfølgelig have, at du og dine børn skal være så trygge som muligt, når I er på jagt - derfor opfordrer vi alle jer spilleglade til at tage lidt fornuft med på vejen og benytte vores gode råd til, hvordan man undgår uheld. Hvis du alligevel kommer til skade under jagten, er vi også klar med råd, hjælp og vejledning til hurtig førstehjælp.

1. Vær opmærksom på dine omgivelser

Dem, som har prøvet at spille Pokémon Go, ved, at man nemt bliver opslugt af spillet - og måske en smule uopmærksom på det, der foregår rundt om en. Derfor er det vigtigt, at du husker at se op, når du går og stoppe helt op, når en Pokémon skal fanges. Så slipper du for at gå ind i lygtepæle eller medmennesker, snuble over kantsten eller andet potentielt farligt. Husk også, at der findes et såkaldt AR modus på telefonen, som gør det mere sikkert at spille Pokémon Go. Modusen gør, at en Pokémon ikke bevæger sig, når du skal fange den, noget som er særligt nyttigt, når du befinder dig et sted, hvor det kan være potentielt farligt at opholde sig.

2. Vis hensyn i trafikken

Når der er en Pokémon i nærheden, vibrerer din mobiltelefon, og derfor er du ikke afhængig af at stirre på din skærm konstant. Læg din telefon helt væk, når du krydser en gade, så du ikke udgør en fare for dig selv eller dine omgivelser. Skulle du alligevel mod forventning og gældende færdselsregler spille Pokémon Go, imens du kører bil, er det den eneste måde at spille på: med telefonen i lommen! Pokémon Go kan vente, til du har parkeret din bil sikkert og er stået ud. Hvis dette er umuligt, kan du som alternativ tage den offentlige transport, eller du kan tage en passager med i din bil, som kan jagte Pokémons for dig. De samme regler gælder for cykling, her kan du nemlig også nemt komme til at skade andre mennesker – eller dig selv.

3. Hold dig til sikre steder

Selvom det kan være fristende for både voksne og børn at fange en sjælden Pokémon i en mørk baggård sent om aftenen eller på et afspærret området som på en byggeplads, så er det klogest at lade være. Hold dig til oplyste, befolkede områder - områder du vel at mærke har lov til at opholde dig på!

4. Husk proviant!

For dem af jer, der jagter Pokémons i mange timer i træk, eller har børn der gør, er det vigtig at huske at spise og drikke mellem kampene mod de mange Pokémons. Det er også vigtigt at beskytte sig mod solen - brug solcreme og en kasket, hætte eller hat, som beskyttelse.

5. Book et førstehjælpskursus

Glemmer du alligevel at følge overstående råd, eller møder du en anden Pokémon-jæger (eller en ikke-jæger), der har været uheldig, er det vigtigt at kunne sin førstehjælp. Hvis din førstehjælpsviden ikke er helt skarp, anbefaler vi, at du booker et førstehjælpskursus hos os i Røde Kors. Når uheldet er ude, er der ikke et sekund at spilde, og det er vigtigt at kunne handle hurtigt. På et førstehjælpskursus hos os, får du både praktisk og teoretisk undervisning i at give førstehjælp ved ulykker og livstruende situationer, så du kan handle hurtigt og sikkert, hvis uheldet er ude. Og til dem, som er nysgerrige: jo, det vrimler med Pokémons her på Røde Kors' landskontor på Blegdamsvej i København! God - og sikker jagt!

Find et førstehjælpskursus i nærheden af dig