Foredragsholder

Thumbnail

Rikke Gormsen

Listen over steder i verden, hvor sygeplejersken Rikke Gormsen har sat sit præg på nødhjælpsarbejde er lang og spænder fra nødhjælp på Sri Lanka efter tsunamien til en flygtningelejr i Kenya. For Rikke begyndte udlandsarbejdet som ung sygeplejerske med seks måneder i Etiopien, hvor hungersnøden hærgede i 1985.

Rikke Gormsen videreuddannede sig til sundhedsplejerske og gik ind i arbejdet på Røde Kors’ asylcentre rundt om i Danmark med fokus på at udvikle sundhedsarbejdet i forhold til asylansøgerne. Med det som udgangspunkt har Rikke Gormsen taget turene ud i verden for også at hjælpe der. Eksempelvis i Jordan og Libanon under krigen mellem Irak og Kuwait i 1990, i en flygtningelejr i Kenya og ikke mindst i Beslan i Rusland efter terrorangrebet på en skole. Og i 2011 tog Rikke Gormsen til Libyen i forbindelse med det Arabiske Forår.

I Libyen lavede vi et program, hvor vi hjalp børn, der var traumatiserede af krigen med at bearbejde det, de havde oplevet. Samtidig prøvede vi at ruste dem bedre til det, der fremover vil eller kan ske, så de bedre vil kunne håndtere det, ”forklarer Rikke Gormsen.

I dag arbejder Rikke Gormsen med social ulighed i sundhed i en stilling som udviklingskonsulent i Høje Taastrup Kommune, men hun har en aftale med sin arbejdsgiver, at bliver der brug for hende ude i verden, tager hun af sted igen.

Kontakt Rikke her