Foredragsholder

Matilde Norup

Mathilde Norup

Mathilde rejste i august 2019 med Røde Kors til Libanon som gymnasie-ambassadør, hvor hun besøgte Røde Kors i Danmarks aktiviteter i landet, som arrangeres gennem venskabsprojektet med Palæstinensisk Røde Halvmåne. Turen ændrede rigtig meget i hendes liv og selvforståelse, og hun siger, at hun har indset, hvor vigtigt det er at sætte pris på og være taknemmelig for de vigtige ting i livet, mens man har dem.

I den kontekst kan Mathilde fortælle om det arbejde, som Røde Kors i Danmark og Palæstinensisk Røde Halvmåne laver. Hvad går pengene til, og hvorfor er det overhovedet et godt formål? Hvad laver Røde Kors' ansatte og frivillige, og hvorfor er deres arbejde uundværdligt? Forhåbentlig vil deltagerne gå hjem med en fornyet forståelse af andre menneskers liv og verden. 

Hun fortæller derfor både om Libanon nu og gennem historien, Røde Kors og flygtningearbejdet i Libanon, som har modtaget cirka 1,5 million syriske flygtninge; Røde Kors' andre aktiviteter i landet, og hvad vi overhovedet kan gøre for at hjælpe.

Mathilde er 17 år gammel og går til daglig i 2.g på Skive Gymnasium, hvor hun går på musik- og engelsk-linjen. 

Hun kan kontaktes her