Foredragsholder

Karen Højland

Karen Højland

Karen besøgte i foråret 2019 sammen med Røde Kors Malawi – et ekstraordinært ”varmt, hjerteligt og syngende folkefærd” - hvor hun oplevede Røde Kors’ arbejde med egne øjne. Med billeder, lyd og fortællinger, vil hun tage jer med til distrikter, hvor der er gravet brøden, som forsørger hele landsbyer med rent drikkevand. Ikke nok med at de lokale får slukket tørsten, har brøndene også været med til at bekæmpe den dødelige sygdom kolera.

Hun fortæller om Røde Kors’ arbejde med sanitet og hygiejne, seksualundervisning og menstruation, hvilket bl.a. hjælper med at reducere antallet af tidlige graviditeter hos helt unge piger, ligesom det er en vigtigt del af forebyggelsesindsatsen mod aids og HIV.

Men det er blot én blandt mange store indsatser, som Røde Kors’ lokale frivillige gør. Karen vil også fortælle om orkanen Idai, der hærgede i foråret 2019 og forårsagede uhåndgribelig ulykke for mange lokale, der måtte flygte fra hus og hjem; og om Røde Kors’ uundværlige nødhjælpsindsats i forbindelse med det.

Det, som Karen gerne vil brage stærkt igennem med, er, at det nytter noget at støtte Røde Kors og dets arbejde. Det gør en forskel, man kan tage og føle på.

Karen holder foredrag på Sjælland for alle aldre og målgrupper. Hun kan kontaktes her