Førstehjælp til Dansk Atletik Forbund og DGI-løb

Dansk Atletik Forbund og DGI Løb samarbejder med Røde Kors om at uddanne flere til at yde førstehjælp.Rode Kors 630 X 250

Danmarks Officielle Løbskalender på vegne af Dansk Atletik Forbund og DGI Løb har modtaget 400.000 kr. fra TrygFonden til afholdelse af førstehjælpskurser til arrangører af motionsløb i Danmark. Dansk Atletik Forbund og DGI ønsker at øge sikkerheden og sætte højere standarder for motionsløb i Danmark. Dette gør vi blandt andet ved at tilbyde alle løb, som er en del af Danmarks Officielle Løbskalender, gratis førstehjælpskurser til deres hjælpere.

Det lærer du på førstehjælpskurset

Du kan vælge mellem to typer af førstehjælpskurser.

Det ene kursus er tilrettelagt, så det passer til de typiske ulykker og skader, som opstår i forbindelse med løb. Formålet med kurset er at give hjælperne til løbene kompetencer og færdigheder til at foretage genoplivning af en livløs person ved hjerte-lunge-redning og ved brug af en hjertestarter samt at kunne hjælpe ved de hyppigst forekomne skader, der kan opstå i forhold til løb og træning.

Kurset varer seks timer og koster 6.500 kr.

Det andet førstehjælpskursus er et fire timers hjerte–lunge-redning, hvor du lærer at genoplive en livløs samt bruge en hjertestarter.

Kurset varer fire timer og koster 5.000 kr.

Der kan være op til 16 deltagere på hvert hold, og vi anbefaler, at deltagerne ikke er under 16 år. Kurserne afholdes af certificerede førstehjælps-instruktører fra lokale Røde Kors’ afdelinger.

Kurser i førstehjælp4 timers hjertestop6 timers skræddersyet førstehjælp
Kursusindhold:    
Hjerte-lunge-Redning med brug af AED
X
X
De 4 hovedpunkter
X
X
Brud på arme/ben  
X
Andre skader på arme/ben  
X
Skader i hoved/ansigt  
X
Hedeslag og dehydrering  
X

Sådan kommer du på førstehjælpskursus

Som løbsarrangør skal I kontakte Maria Severin enten på mail maria@dansk-atletik.dk eller på tlf. 43 26 23 20 for at få en bevilling fra DAF. Herefter kan I kontakte jeres lokale Røde Kors instruktør. 

Regler for aflysning af aftalte førstehjælpskurser:

Aflysning 1 måned før første kursusdag: Ingen betaling
Aflysning indtil 14 dage før: 50% betaling
Aflysning senere end 14 dage før: Fuld betaling

Find en førstehjælpsinstruktør

På kortet finder du de Røde Kors-afdelinger, der afholder førstehjælpskurser i nærheden af dig. Kontakt aktivitetslederen for førstehjælp og aftal sammen tid og sted for kurset. 

Danmarkskort hentesgoogle kort hentes