De hyppigste ting der går galt, når man har børn med i køkkenet

Man skal være opmærksom, når man har ungerne med i køkkenet, og der bliver hakket, skåret, svitset og kogt. Her kan du se, hvilke ulykker der oftest sker i køkkenet. Og du får nogle gode råd til at undgå dem.hånd
 
 

Af Ditte Goor. Foto: Peter Sørensen

De hyppigste ting der går galt, når man har børn med i køkkenet

Hvert år kommer ca. 150.000 børn ud for en ulykke og må en tur på skadestuen – ulykkerne sker typisk i hjemmet og nogle af dem sker i køkkenet.

Mere end halvdelen af alle børn i alderen 10-14 år har prøvet at komme til skade, mens de har lavet mad.

De tre hyppigste ulykker er:

  • Snitsår med kniv, rivejern, skræller eller lignende skarpt redskab
  • Forbrænding på varm genstand (gryde, ovn osv.)
  • Forbrænding på varm væske (vand, kakao, kop-nudler osv.)

Kilde: Arla Food Fest og Børneulykkesfonden (2014)

Læs hvordan du ungår forbrændingsulykker, når børnene laver mad.

Find et førstehjælpskursus nær dig

Få gode råd til at undgår snitskader på børnefingrene, når der skal hakkes grøntsager.

Man kan sagtens have børnene med i køkkenet

Man må endelig ikke være bange for at involvere børnene, når der skal laves aftensmad. Det er både hyggeligt og lærerigt for børnene, og jo tidligere man kan have ungerne med i køkkenet og lærer dem de gode vaner, jo bedre bliver de til at undgå ulykker både nu og senere hen.