Dit hjem kan være et farligt sted

3 ud af 4 ulykker sker derhjemme eller i fritiden. Men hvor har du størst risiko for at komme til skade i hjemmet? Læs med her og find ud af hvor de 5 farligste steder er.Stine førstehjælp
 
 

Glatte gulve, knive, trapper og køkkenmaskiner. Dit hjem er fyldt af genstande, der potentielt set kan være farlige og være skyld i ulykker.

Ifølge en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed fra 2012 sker 3 ud af 4 ulykker derhjemme eller i fritiden.

Lær at redde liv, tag et førstehjælpskursus

I rapporten kan man blandt andet læse, at 76 procent af alle dødsulykker, 82 procent af alle indlæggelser og 77 procent af alle skadestuekontakter i perioden 1990-2009 skete i hjemmet eller i fritiden.

Det er især de ældre og børn og unge, som kommer på skadestuen som følge af en ulykke derhjemme eller i fritiden. Og de fleste ulykker - 40 procent - sker i forbindelse med fald.

Her skal du især passe på

Men hvor er de farligste steder så derhjemme? Her får du en oversigt fra Ulykkesregistret over de fem steder i hjemmet, hvor du er mest udsat for at komme til skade:

1): Stuen og soveværelset kommer ind på en delt førsteplads over farligste rum derhjemme - her finder 29 % af ulykkerne sted. Det er især faldulykker, der er en risiko her.

2): Haven – her finder 11 % af ulykkerne i hjemmet sted. Det kan for eksempel være i forbindelse med træfældning eller fald fra stige. Eller under børnenes leg.

3): Garage og andre uderum – her finder 8 % % af ulykkerne derhjemme sted.

4): Køkken - 6 % af ulykkerne i hjemmet sker i køkkenet og skyldes især skarpe genstande som knive eller køkkenmaskiner.

5): Indvendige trapper – 6 % af ulykkerne i hjemmet sker på trappen.

Trænger du til at genopfriske dit førstehjælpskursus?

Kun hver tredje kan førstehjælp

Hvis du vil øge sikkerheden derhjemme for dig og din familie, så er det vigtigt, at I ved, hvordan man giver førstehjælp, hvis ulykken rammer.

I Røde Kors mener vi, at alle danskere skal kunne førstehjælp, fordi det redder liv.

Men i dag er det kun hver tredje som kan, mens hver fjerde aldrig har taget et kursus.