Årets førstehjælper 2016: og de nominerede er...

Skuespiller Peter Mygind faldt livløs om i februar sidste år. Heldigvis gik en forbipasserende straks i gang med at give ham livreddende førstehjælp. Nu tager Peter Mygind hele sin familie med på førstehjælpskursus – se i videoen, hvad de lærte. Historier som Peters viser, at alle kan være med til at redde liv, hvis de kan førstehjælp. Det sætter vi fokus på ved igen i år at kåre Årets Førstehjælper.

 

Peter Mygind havde ikke været på et førstehjælpskursus, siden han var guide på Mallorca i 1984.

Det er derfor på tide med en genopfriskning, og han har taget sin kone Lise, sønnerne Julius og Valdemar med samt svigermor med på kursus.

Du kan også nemt tage et førstehjælpkursus

Og det går bestemt ikke stille og kedeligt for sig, når familien Mygind lærer at redde liv – se hvorfor i videoen.

Peter var tæt på at dø

Selvom der bliver grint og pjattet undervejs, så ligger der alvor gemt bag beslutningen om at tage på førstehjælpskursus.

Sidste år blev Peter Mygind nemlig ramt af et hjertestop, der var tæt på at tage livet af ham. Heldigvis kom der i samme sekund en forbipasserende forbi, der kunne førstehjælp.

Derfor er Peter Mygind stadig i live og lærer nu, hvordan han kan redde andre, der lige som ham selv pludselig får brug for hjælp.

Find det nærmeste førstehjælpskursus nær dig

Vi kårer hverdagens førstehjælpshelte

Hver dag er der heldigvis mange danskere, der ikke tøver med at yde førstehjælp, når ulykken rammer.

Tre af dem har vi nomineret til prisen ’Årets Førstehjælper 2016’ på 10.000 kroner, som vi uddeler hvert år.

De har alle tre ydet en fantastisk førstehjælpspræstation og reddet liv:

14-årige Christian og hans 24-årige storebror Rasmus redder deres mors liv, da hun i løbet af natten går i insulinchok. Moderen er diabetiker og er ved at dø – læs hvad de gjorde

18-årige Thea redder sin mor, da moderen bliver stukket af en hveps – hun er meget allergisk og får hjertestop – læs hvad der skete
 
46-årige Tine Heidtmann får hjertestop hjemme i stuen, og hendes mand Anders springer omgående til og giver hjertemassage, mens børnene hjælper til – læs hvorfor Trine overlevede
 

Vi mener, at alle danskere bør lære førstehjælp. For det gør en forskel at handle.