Jimmi blev Årets Førstehjælper 2015

Smilet var stort, da vi i dag tirsdag kårede Jimmi Nørregren som vinder af prisen ’Årets Førstehjælper’ på 10.000 kr. Hans indsats reddede liv, da en lille dreng var ved at blive kvalt i et stykke gulerod. Derudover modtog TV2 Førstehjælpsprisen for arbejdspladser.Jimmi
 
 

24.03.15 kl: 15.00. Tekst: Julie Lorenzen. Foto: Peter Sørensen


Hvis ikke 45-årige Jimmi Nørregren fra Østerbro havde lært førstehjælp gennem sit arbejde som pædagogmedhjælper, ville fireårige Mads Jakobsen ikke være i live i dag.

En april-dag sidste år i børnehaven får Mads et stykke gulerod galt i halsen og kan pludselig ikke få luft. Jimmi Nørregren står ved siden af og ved med det samme, der er noget galt, da Mads holder op med at græde. Han yder straks førstehjælp ved at vende ham på hovedet, så guleroden kommer fri, og Mads atter kan trække vejret.

Derfor har vi i dag kåret Jimmi Nørregren som vinder af prisen Årets Førstehjælper på 10.000 kroner.

Se her, hvordan Jimmi redder Mads

På grund af Jimmi overlever Mads

Det var Jimmis hurtige og korrekte førstehjælpsindsats, der gjorde ham til Årets Førstehjælper, forklarede generalsekretær Anders Ladekarl, da han overrakte prisen.

”Jimmis hurtige indgriben og hans førstehjælpsindsats gør, at ulykken ikke udvikler sig yderligere. Jimmis mod og hurtige indsats betyder at Mads stadig kan lege med sine kammerater i børnehaven i Lynge.”

Glad for den nye titel som helt

Det var en glad vinder, der modtog prisen.

”Jeg er rigtig glad og stolt over at have vundet min nye titel som helt. Men mest af alt er jeg glad for, at Mads er i live. Og det er rigtigt hyggeligt, at han er med i dag til prisoverrækkelsen"” sagde Jimmi Nørregren efter prisoverrækkelsen.

Ud over Jimmi var Anne Fangel og Peter Horslund samt Thomas Devantier nominerede til Årets Førstehjælper

TV2 vandt pris for arbejdspladser

Udover kåringen af Årets Førstehjælper uddelte vi i dag også Førstehjælpsprisen til en arbejdsplads, der har gjort noget særligt for at uddanne deres medarbejdere i førstehjælp. Her vandt TV2.

TV2 har et førstehjælpskorps bestående af 60 medarbejdere fordelt på redaktionerne på i Odense og København. De er klar med hjælp, hvis uheldet er ude. Samtlige ansatte bliver tilbudt førstehjælpskurser, og hjertestarterne i receptionen er til gængelige for alle døgnet rundt. Også i lokalområdet.

"TV2 skiller sig ud ved, at alle medarbejdere tilbydes det fulde kursus på 12 timer og ved at have etableret et førstehjælpskorps, der hurtigt kan rykke ud, når ulykken sker. Dermed har man taget skridtet videre og tænkt førstehjælp ind som en del af den daglige sikkerhed for alle medarbejdere," sagde Anders Ladekarl om baggrunden for bedømmelsen.

Læs, hvad TV2 har gjort for at fremme førstehjælp

Ud over TV2 var Beirholms Væverier og Aaalborghus Gymnasium nominerede til Førstehjælpsprisen.

Alle skal kunne førstehjælp

Med prisen Årets Førstehjælper ønsker vi at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at kunne førstehjælp.

I dag har kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, mens hver fjerde aldrig har taget et kursus. Røde Kors mener, at alle danskere bør kunne førstehjælp.

Det er i år 24. gang, vi kårer Årets Førstehjælper, der hvert år går til en person, der har ydet en særlig og modig førstehjælpsindsats og reddet livet for en anden. Prisen på 10.000 kroner er sponsoreret af Aleris Hamlet Hospitaler.  Og det er tredje gang, vi uddeler Førstehjælpsprisen til en arbejdsplads.