22-årige Daniel er Årets Førstehjælper 2017

Daniel Gade blev i dag, torsdag, hyldet som Årets Førstehjælper 2017. I sommer reddede han 16-årige Sebastians liv, da han faldt om i vejkanten med hjertestop på en løbetur. Daniel Gade modtog en check på 10.000 kroner sammen med prisen.

Daniel Gade sprang ud af bilen, da han så 16-årige Sebastian falde om med hjertestop. Sebastian var på en løbetur med efterskolen, da han kollapsede i vejkanten. Han blev helt blå i hovedet og gik i kramper, men heldigvis havde 22-årige Daniel 100 procent styr på sin førstehjælp.

Daniel reddede Sebastians liv, og derfor blev han torsdag kåret som Årets Førstehjælper 2017. Sammen med prisen modtog han en check på 10.000 kroner sponsoreret af privathospitalet Aleris-Hamlet.

Thumbnail
Foto: Peter Sørensen
”Jeg tror, at de andre, der vandt, også blev glade. Vi var fire om det, så det var jo en holdpræstation,”

Fortæller Daniel Gade efter prisoverrækkelsen

”Der er ingen tvivl om, at Daniel er en værdig modtager af prisen,” sagde generalsekretær Anders Ladekarl, da han afslørede vinderen.

Det var en glad og meget ydmyg vinder, der modtog prisen. Han mindede om, at flere havde hjulpet til ved episoden.

”Jeg tror, at de andre, der vandt, også blev glade. Vi var fire om det, så det var jo en holdpræstation,” sagde Daniel Gade efter prisoverrækkelsen.

Sebastian overlevede mødet med døden

Sebastian Lyngholm Thomsen var også med til arrangementet, hvor Daniel blev kåret som Årets Førstehjælper. Han var glad for, at det netop var Daniel, der vandt prisen.

”Det er godt, at Daniel vandt prisen. Han har fortjent det, efter det arbejde han har gjort. Jeg kunne se, han blev rørt, og det gjorde jeg faktisk også,” siger Sebastian.

Alle skal kunne førstehjælp

Det er Røde Kors’ ambition, at alle danskere skal kunne førstehjælp. I 2014 havde kun hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, og derfor sætter vi fokus på førstehjælp ved at kåre Årets Førstehjælper for 26. år i træk.

De to andre nominerede til prisen var Claus Brandorff fra Værløse, der gav sin ven hjertemassage i 15 minutter, og Martin Beregaard Andersen fra Skive, der handlede, da hans far faldt om med hjertestop på genbrugspladsen.

Til arrangementet modtog også affalds- og energiselskabet REFA Årets Førstehjælpspris, som hvert år gives til en virksomhed, der har et særligt fokus på førstehjælp.

De to andre nominerede til denne pris var H. Lundbeck A/S og Vestergårdsskolen i Aarhus.