Sundhedsklinikken

Problemer med vejrtrækning, mellemørebetændelse, sukkersyge, graviditet, sår og bylder eller vedvarende smerter i ryggen er noget, der får de fleste til at gå til lægen. Men mange mennesker uden opholdstilladelse får ikke den nødvendige sundhedshjælp. Derfor driver Røde Kors i samarbejde med Lægeforeningen og Dansk Flygtningehjælp en sundhedsklinik i København og Aarhus for netop denne gruppe.
 
 

Ifølge internationale konventioner, som Danmark har tiltrådt, har alle mennesker ret til sundhed. Og der er i følge dansk lovgivning ikke noget til hinder for, at en privat klinik kan yde sundhedshjælp til denne gruppe, der i fagsprog betegnes som udokumenterede migranter. 

Behovet for en sundhedsklinik er stort. Derfor har Røde Kors og samarbejdspartnerne besluttet at åbne en afdeling af klinikken i Aarhus. Den åbnede 2. december 2013.

Klinikken i København og Aarhus er 100 procent privatfinansieret og drives som en samlet klinik med to adresser. Den bliver betjent af frivillige læger, sygeplejersker, jordemødre, fysioterapeuter, bioanalytikere, tandbehandlere, tolke, psykologer og speciallæger - alle frivillige under Røde Kors. Konsultationen er gratis og den nødvendige medicin vil være gratis for de patienter, som ikke selv kan betale.

Ønsker din virksomhed at støtte sundhedsklinikken, eller ønsker du som privatperson at give et fast månedligt beløb, skal du kontakte projektleder Vibeke Lenskjold på vilen@rodekors.dk  

Ønsker du at modtage nyhedsbreve om sundhedsklinikken, eller høre mere om klinikken, skal du sende en mail til leder af sundhedsklinikken Vibeke Lenskjold på vilen@rodekors.dk

Information om klinikkernes adresser og åbningstider ring til Vibeke Lenskjold på telefon 31716164