En varm velkomst betyder alt for flygtninge

Malak er flygtet fra Syrien og får hjælp af Anne Mette med at blive en del af det danske samfund. Vi vil gerne have flere frivillige som Anne Mette, der giver flygtninge en god start – derfor afholder vi nu fire humanitære folkemøder landet over. Malak
 
 

Syrien > Syriens flygtninge > En varm velkomst betyder alt for flygtninge

13.01.2014. Tekst: John Engedal Nissen. Foto: Thomas Evaldsen

Anne Mette har hjulpet syriske Malak med at skaffe de få møbler, der i dag er i hendes lejlighed. Hun har lært Malak at bruge vaskeriet, hjælper hende med forstå breve fra det offentlige og givet varmemesteren besked om at justere vandtrykket i bruseren.

Men udover praktiske gøremål og konkret hjælp, bruger de to kvinder også tid på at snakke og lære hinanden bedre at kende – ofte efterfulgt af en del grin, da sproget stadig spænder en del ben for samtalerne. Men så tager de fagter i brug, bruger ’Google Translate’ eller får hjælp af Malaks 13-årige datter Jihan, der forstår det danske sprog bedre end sin mor.

Uden Anne Mettes jævnlige besøg havde livet i Danmark været meget mere besværligt, mener Malak, der hilser sin frivillige hjælper med tre kindkys, som hun ville have gjort med en veninde i Syrien.

Humanitære folkemøder skal skabe nye løsninger

Der er brug for flere, der ligesom Anne Mette på en helt praktisk og konkret måde hjælper de flygtninge, der kommer til Danmark. Derfor inviterer vi til nu en række humanitære folkemøder landet over. Her vil vi sammen med befolkningen, kommuner, virksomheder og flygtningene selv finde nye løsninger på, hvordan vi sammen og bedre kan modtage og hjælpe det stigende antal flygtninge, der kommer her til landet.

De humanitære folkemøder finder sted fra den 23. februar til den 8. marts i Sønderborg, Aarhus, Aalborg og Rønne. Den 10. marts holder vi en konference i København. Herefter lancerer vi de vigtigste pointer i en ny dansk flygtningestrategi.

Følg med i Facebook-gruppen for de humanitære folkemøder, hvor vi løbende informerer, og tilmeld dig folkemøderne her.