Det skal du huske, når du flygter

Forestil dig, at bomberne falder omkring dig og dit hjem. Da bombardementet stopper, har du kun 30 minutter til at pakke og rejse væk fra dit hjem. Hvad skal du tage med? Maggie har prøvet det, og her er det, hun tog med.Det Skal Du Huske Uden Overskrift Grafik
 
 

Af Stine Oksbjerg - 15. september 2016

Syrien > Syriens flygtninge > Det skal du huske, når du flygter

35-årige Maggie flygtede fra sit hjem i en forstad til Damaskus sammen med sin familie i 2014 og har været to år i Danmark.

Forholdene i Syrien blev værre og værre, og Maggie frygtede for sit og sin families liv. De flyttede flere gange i forsøget på at finde et sikkert område i nærheden af Damaskus, men hver gang indhentede bomberne dem.

De talte længe om at rejse ud af Syrien, og da bomberne en nat igen slog ned tæt på hjemmet, blev det for meget for Maggie og hendes familie. De var bange og besluttede at flygte, når solen stod op.

Da bomberne stoppede, havde Maggie 30 minutter til at pakke de sidste ting fra hendes hjem.

Her er de vigtigste ting, hun tog med.

1.       Pas og andre papirer

2.       Penge

3.       Personlige ejendele

4.       Mad

5.       Tøj

Langt det meste var praktiske ting, men der blev også plads til få ting med særlige minder tilknyttet. Maggie tog blandt andet en halskæde og en ring med, som hun havde fået af en rigtig god ven. Ringen betyder meget for hende, og hun har den på hver dag. I dag minder den hende om Syrien.

Pas, arbejdsbeviser og -referencer samt penge havde Maggie i forvejen sørget for at pakke ned i en taske, som stod klar bag en dør i hjemmet. Og i bilen havde hun allerede pakket nogle madrasser, puder og håndklæder, så familien kunne klare rejsen.

Det var ikke muligt at tage særlig meget tøj med og for at spare på pladsen, tog Maggie flere lag på, så hun kunne skifte senere. Hun tog blandt andet to par shorts på og fire bluser.

Det var ikke muligt at tage alt med, så Maggie og familien måtte efterlade mange af deres ejendele. Kun de mest essentielle ting til rejsen kom med.