Sådan er det at være på ferielejr i Røde Kors

Der var sjov og afslappet stemning, da frivillige fra Røde Kors og ISS gav familier en tiltrængt ferie på familielejren i Hillerød.

Af John Engedahl Foto: Thomas Evaldsen

"Nej nej, prøv hør her," siger en af de voksne engageret til en anden forældre. De er ved at sondere de taktiske muligheder for deres hold i et spil kryds og bolle. Spillet er med reb spændt ud i ni tern på græsplænen.

"SNYYYYD" råber det ene hold, da en af de voksne deltagere med fuldt overlæg og et smil på læben smider to brikker i samme træk.

Vi er på ferielejr i Hillerød, som Røde Kors har arrangeret sammen med ISS. Her deltager ISS-medarbejdere og deres familier på lige fod med udsatte familier, som kommer i Røde Kors' familienetværk.

Ferie med mening

"Det giver god mening for en masse familier, som ellers ikke ville komme på ferie," siger Rye Lene Terney, kundechef i ISS og ansvarlig for ferielejren.

"Men det er også meget meningsfyldt for vores medarbejdere, som kan være med til at tage et socialt ansvar."

Maden bliver forberedt af køkkenpersonale på lejren, og aktiviteterne er planlagt på forhånd og bliver ledt af frivillige.

"Der er taget hånd om alle ting, så forældrene ikke skal tænke på det, men kan koncentrere sig om at få kvalitetstid med deres børn," siger Rya Lene Terney

Alle deltagere har fået samme t-shirts udleveret, så der ikke bliver skelnet i, hvilken baggrund deltagerne har.

"På den måde kan man ikke se, hvor folk kommer fra. De sociale skel i hverdagen er væk. Her snakker man med alle," siger 43-årige Kristian Madsen, hvis kone er ISS medarbejder.

"Alle er her for at ville hinanden, og så er det jo for børnenes skyld. De kan løbe over det hele, for her er trygt."

Børnene får oplevelser og fællesskab

I den anden ende af plænen spiller børn og voksne hønsefodbold - med hvide plastickopper sat op for øjnene, så det skaber et indsnævret tunnelsyn.

Her spiller Heidi Reus med. Hun er en af de Røde Kors frivillige, som hjælper til på lejren. Det er 3. gang, hun er med.

"Det giver et sammenhold på kryds og tværs. Vi giver familierne en oplevelse og et fællesskab, hvor der også er nogle, de kan snakke med, og som indimellem bare lytter. Folk kommer jo med forskellige baggrunde. Selv får jeg også en fantastisk oplevelse og gode minder. Så vi får hver især noget med herfra," siger hun, inden en lille pige løber hen og omfavner hende inderligt og længe.

"Jeg har også sagt, at de bare skal komme og få et kram," forklarer hun.

STØT NU