New Times - asylansøgernes stemme

New Times er et magasin, der bliver skrevet af asylansøgere i høj grad til asylansøgere.Magasinet giver et sjældent indblik i asylansøgernes hverdag og udfordringer.
 
 

Det var den chilenske asylansøger Ruben Palma, der startede New Times i 1995. Dengang bestod magasinet af nogle sammenhæftede A4-sider med nyheder til asylansøgerne i det lokale asylcenter Sandholm, hvor han boede. Ideen var at give information til asylansøgerne for at hjælpe dem til bedre at kunne at orientere sig i deres nye tilværelse.

Magasin med vokseværk

Magasinet har siden da vokset sig større og udkommer i 2500 eksemplarer fire gange om året.

I dag er er det blevet til en aktivitet for 10-12 asylansøgere - nogle med journalistisk baggrund, andre med en interesse for at prøve kræfter med journalistikken. Hovedformålet er stadigvæk at informere asylansøgerne men nu fokuserer magasinet også på at fortælle omverdenen om tilværelsen som asylansøger i Danmark.

New Times er tilgængeligt på de fleste af landets asylcentre. Derudover bliver det sendt til samtlige medlemmer af Folketinget og til alle de store mediehuse i Danmark.

Fra bogstaver til lyd og billeder

Magasinet er på engelsk og skribenter fra de forskellige asylcentre på Sjælland arbejder også med podcasts og videoer om de udfordringer, glæder og sorger som de oplever i asylansøger-systemet. Video og podcasts bliver offentliggjort på magasinets hjemmeside www.newtimes.dk og på facebook-siden www.facebook.com/newtimes.dk.