Læring og vejledninger

20170329TB_UCC_Sandholm 01

Guide til flygtningeforældre i asylfasen

Guiden til flygtningeforældre giver en nem og hurtig adgang til gode råd om børns reaktioner på dramatiske livsbegivenheder som krig og flugt. Forældrene får også konkrete eksempler på hvordan, de kan støtte og hjælpe deres børn.

Forældreguiden findes som håndbog og app oversat på ni forskellige sprog. Den er et selvhjælpsværktøj, der på en nærværende og let forståelig måde giver forældrene redskaber til at støtte og hjælpe børnene i en periode i deres liv, hvor de har brug for at bearbejde barske oplevelser og indtryk.

App'en Parent-Guide kan downloades i App Store og Play Butik. Den fungerer som et supplement til guiden, hvor man nemt og hurtigt kan få råd og vejledning til de forskellige situationer, der kan opstå. I app'en findes også en audioguide til personer med læsevanskeligheder.


Forældreguiden som håndbog kan downloades her (pdf):

 

En del af undervisningsforløb
Forældreguiden er i projektperioden med stor succes blevet udleveret og introduceret på forskellige obligatoriske undervisningsforløb for voksne asylansøgere både i Danmark og Norge.


Som en del af projektet findes der et gratis e-læringskursus, der stilles til rådighed for alle, der arbejder med flygtningeforældre. Kurset sikrer, at undervisere og andre, der arbejder med flygtningeforældre, er godt rustet til formidling af forældreguiden.

E-læringskurset består af tre moduler.

 

E-læringskurset kan tilgås her:
Modul 1 - Introduktion til forældreguiden
http://asyl-elearning.drk.dk/foraeldreguiden/introduktion

Modul 2 - Temaer
http://asyl-elearning.drk.dk/foraeldreguiden/temaer

Modul 3 - Reaktioner og afrunding
http://asyl-elearning.drk.dk/foraeldreguiden/reaktioner/afrunding