Kom til konference om asylpædagogik

Hvilken pædagogik kan virke blandt nyankomne, vidt forskellige flygtningebørn? Og hvordan kan man som pædagog eller underviser være klar til at møde et hvilket som helst barn i en hvilken som helst situation? Det er nogle af de ting, som pædagoger og lærere på Røde Kors asylcentre har mange års erfaring med.Asylpædagogik Invitation
 
 

20. april 2017 - Thomas Orthmann-Brask

Takket været et målrettet forskningsprojekt kan den viden og erfaring nu gives videre til andre. Efter et års forskning og samarbejde med Roskilde Universitetscenter og Professions-højskolen UCC kan Røde Kors fremlægge en rapport om asylpædagogik.

Formålet er at styrke det professionelle pædagogiske arbejde og bidrage til, at både flygtningebørn og deres forældre kommer godt fra start i et nyt land. Konferencen handler bl.a. om:

 

  • Etablering af en fælles asylpædagogisk platform for arbejdet med flygtningebørn i vuggestuer, børnehaver, skoler og fritidstilbud.

 

  • Grundlag for pædagogisk og faglig støtte og sparring med samarbejdspartnere på asylområdet.

 

  • ”Orden i kaos” – ny viden om undervisning af asylbørn. Præsentation af specialeprojekt, som sidste år vandt prisen som bedste speciale i statskundskab på Kbh. Universitet.

 

Konferencen finder sted:

Onsdag den 3. maj, kl. 13-16

Professionshøjskolen UCC

Humletorvet 3, 1799 København V

 

Tilmelding senest den 27. april på mail: ribs@redcross.dk. UCC er to minutters gang fra Carlsberg Station. P-kælder mod betaling.

 

 

  Henrik B. Pedersen                     Jan Kampmann                     Signe Hvid Thingstrup 

Fagleder i Røde Kors Asyl       Professor i pædagogik, RUC        Lektor i pædagogik, UCC