Kom til fernisering og koncert med asylansøgere i Dianalund

Personlige historier fortalt gennem digte, musik, billeder og video er på programmet, når en gruppe af unge asylansøgere åbner dørene i Dianalund og viser deres værker frem.
 
 

16. maj 2017 - Thomas Orthmann-Brask

I fem uger har en gruppe asylansøgere fra Center Dianalund arbejdet med at udtrykke deres sorger, håb og drømme i en workshop med Turning Tables , en non profit-organisation, der laver film- og musikprojekter med unge overalt i verden. Målet er at give de unge en stemme og en platform, hvor de kan udtrykke sig kunstnerisk. Samtidig får deltagerne nogle færdigheder, så de kan fortsætte deres arbejde med ord, musik og billeder.

En af deltagerne fortæller i sin film om mødet med den danske natur og om, hvordan lange gåture i skoven hjælper ham med at overskue sin situation. En anden gruppe har været i kontakt med naboer i lokalområdet og spurgt dem, hvad de forbinder med ordet ”kærlighed”.

- Det er en meget blandet og mangfoldig gruppe fra Dianalund, som vi har arbejdet med på workshoppen. De er fra 16-50 år gamle og kommer fra mange steder i verden som Sierra Leone, Afghanistan, Armenien, Nigeria og Iran. Derfor er der også kommet nogle meget forskellige værker ud af det, som de unge glæder sig rigtig meget til at vise frem, fortæller Marija Bukauskaitė, der er projektmedarbejder i Turning Tables.

Til ferniseringen på Dianalund Bibliotek kan du møde de unge og opleve deres forskellige værker. Herefter er der koncert. Alle er velkomne.

 PROGRAM

 Kl. 15.30 Dørene åbner med udstilling af de unges fotos og film

 Kl. 16.00 Åbningstaler ved Røde Kors og Turning Tables

 Kl. 16.15 Koncert med de unge fra Center Dianalund

 Kl. 17.30 Fest med DJ’s fra Center Dianalund

 Kl. 20.00 Arrangementet slutter

Dato: 24. maj
Adresse: Dianalund Biblioteket, Sømosevej 44, 4293 Dianalund