Teambuilding til gavn for børnene på asylcenter Gribskov

Julestemningen spreder sig for alvor på Røde Kors asylcenter Gribskov, der tager imod børn og unge, der er flygtet alene. Centeret har nemlig fået en julegave på forskud. 42 ansatte fra virksomheden Projectum har brugt en hel dag på at sætte tre aktivitetsrum på centeret tip-top i stand.
 
 

December 2016 / tekst og foto asylcenter Gribskov – redigeret af Matilde Fenger Flindt

Julen kommer tidligt i år på Røde Kors Center Gribskov, der er et modtagecenter for børn og unge, der er flygtet alene. Centeret har nemlig fået en helt ny café, et spille-rum, og et kreativt værksted.

42 ansatte fra Projectum har brugt en hel dag på at sætte rummene i stand, og virksomheden har betalt alle udgifter til materialer. Med i gaven er  også jordbærplanter og forskellige frugtbuske, så børnene kan smage på de danske bær til sommer.

"Børn der flygter alene er nok nogle af de mest sårbare mennesker i dagens Danmark. Vi vil gerne hjælpe Røde Kors med at give dem en meningsfuld hverdag, mens de er på centret, siger Peter Kestenholz, der er direktør for Projectum.

Team-dag med nyt indhold

Det blev en team-dag for medarbejderne, der var meget anderledes end de seneste år, hvor Projectum flokken har lavet mad sammen, kørt i gokart og blandet cocktails. I år blev team-dagen brugt til at give asylansøgerne en bedre hverdag, og alle medarbejdere valgte at deltage.

"For mig er det egentligt helt naturligt. Min kones familie kom til Danmark fra Uruguay som flygtninge i 1980, så vi følger udviklingen i flygtningekrisen tæt, og ved, at der er meget få ressourcer til at give dem en værdig modtagelse i Danmark. Nu håber jeg blot, at endnu flere virksomheder vil lade sig inspirere til selv at gøre en forskel," siger Peter Kestenholz.


Røde Kors takker på børnenes vegne

"Det er helt fantastisk, at Projectum vil give børnene en bedre hverdag, og hjælpe os med at holde dem fast i, at der er et fremtidsperspektiv uanset om de får asyl eller ej. De nye rum giver rigtigt gode muligheder for at samles i fællesskaber i cafeen sammen med de frivillige og holde børnene fast på at livet nogle gange også er en leg," siger frivillighedskoordinator Lisbeth Eckhardt-Hansen, Center Gribskov.

Hun er særligt rørt over engagementet blandt medarbejderne.

"For et par uger siden sendte vi en ønskeliste ud til alle medarbejderne i Projectum. Nu har de fyldt kasser med brugte mobiltelefoner, sportstasker, spil og puslespil, rulleskøjter, vintertøj og en masse andet, som børnene har brug for, siger Lisbeth Echardt-Hansen.

Oven i det hele tog Projectums medarbejder, Jeppe Salmonsen, også initiativ til at lave en pengeindsamling blandt medarbejderne, og på blot en uge gav det 7.600 kroner.

"Da jeg satte mig for at lave ønskeliste til jul, kunne jeg ikke rigtigt finde på noget at ønske mig. Vi har jo egentlig, hvad vi har brug for. Og så blev jeg enig med min kone om, at vores julegave til hinanden skulle gå til børn, der er flygtet alene, som ingenting har. Det blev begyndelsen til en indsamling blandt medarbejderne, som rigtig mange har bidraget til, fortæller Jeppe Salmonsen.

Pengene er nu omsat til bolde, hulahopringe og yogamåtter, som kan bruges til at give børnene et aktivt nytår.

Også Trine Bjørn, konsulent for donationer og erhvervssamarbejde glæder sig over den flotte indsats:

"Det her er et rigtig godt eksempel på samarbejde mellem et Røde Kors asylcenter og en virksomhed. Det har fungeret hele vejen igennem. Jeg håber, at flere virksomheder lader sig inspirere til lignende samarbejder, for vi har masser af centre, der kan bruge en hånd, siger Trine Bjørn.

 

Kontakt til Trine Bjørn, Konsulent for donationer og erhvervssamarbejde kan ske på trb@redcross.dk eller tlf. 29252030.