Asylansøgerne har lavet en frisørsalon på center Esbønderup

I midten af november åbnede en frisørsalon i asylcenter Esbønderup. Her står beboerne på centeret for det meste selv. Åbningen blev markeret med en fin reception.
 
 

November 2016 / tekst og foto: Stine Andersen – redigeret af Matilde Fenger Flindt

Stolte beboere

Beboerne var meget glade og stolte over at fremvise den nye frisørsalon for personalet på centeret. Salonen er et stort ønske fra beboerne, og det er beboerne selv, som har arbejdet med at få salonen klar. De har været med til at indkøbe alle maskiner, produkter og andre remedier. De har været med til at indrette salonen og gøre den pænt i stand. Det er også beboerne, som har planlagt åbningstider, priser og metoder. Nogle af beboerne har erfaring fra deres hjemland, og andre er nybegyndere inden for frisørfaget, så de øvede deler ud af deres kunnen. 

Planer om praktikmulighed som frisør 

Det er planen, at frisørsalonen på længere sigt skal være praktiksted for de beboere, der viser interesse for frisørfaget. Gerne med mulighed for at komme ud og være i praktik i frisørsaloner i lokalområdet eller med træning og undervisning af uddannede frisører, der kommer på centeret.

Beboernes opgave

Projekter er for beboerne i Center Esbønderup, men bestemt også af beboerne. Frisørsalonen administreres af beboerne, fordi de gennem processen frem til åbning har vist stort ansvar og engagement. Derfor vil ejerskabet af frisørsalonen forblive hos beboerne for at sikre den videre ansvarlighed. Det er Røde Kors medarbejderen Stine Andersen der har stået for projektet, og hun vil fortsat hjælpe beboerne med driften af salonen samt foretage supervision.
Projektet er et eksempel på Røde Kors’s kerneopgaver indenfor asyl, fordi det er med til at gøre beboernes hverdag meningsfyldt, der er fremtidsperspektiv gennem kompetenceudvikling og ejerskabet af salonen bidrager til beboerne værdighed

 Læs mere om center Esbønderup og de andre Røde Kors asylcentre her