Skovl

En skovl bruges til at grave huller og gøre jorden klar til de bærende sten eller bjælker, huset skal bygges op omkring. Skovlen kan også bruges til at grave små render til regnvand rundt om huset, så det ikke bliver oversvømmet.

 <<--Tilbage til billedet

Hammer og søm

Hammer og søm bruges til at bygge eller reparere husets forskellige dele. En del af sømmene er særligt egnet til tagdele som f.eks. metal og blik. De har en lille plastik-ring under sømhovedet for at sikre, at der ikke løber vand in i huset fra tagets sømhuller, når det regner.

<<--Tilbage til billedet

Sav og tang

Håndsaven kan familier bruge til at save bambus og træ i passende stykker, der kan bruges til byggematerialer. Tangen kan f.eks. bruges til at klippe stålwire.

<<--Tilbage til billedet

Presenninger

Presenninger er lavet af vævet plastik, der er slidstærkt og vandtæt. De kan bruges som overdække, når familier sover under åben hummel. De kan beklæde husets vægge for at skærme af for regn. Og de kan bruges som underlag, når jorden er kold og fugtig.

<<--Tilbage til billedet

Reb og stålwire

Reb og stålwire bliver brugt til at forstærke dele af husets konstruktioner eller binde forskellige byggematerialer sammen. Det kan f.eks. være bambus, der skal bindes sammen for at bygge huset op. Reb og stålwire bruges også til at holde presenninger på plads.

<<--Tilbage til billedet

Hakke

Hakken er god til at fjerne beplantning og rydde den plads, hvor man skal bygge et hus og fundament op på ny. Hakken kan familierne også bruge på længere sig - f.eks. kan de bruge den til at dyrke jorden, hvis de har en køkkenhave.

<<--Tilbage til billedet

Bliktag 280

Bølgeblik


Som et supplement til huslysættet uddeler vi bølgeblik som en mere langsigtet løsning til familier, der skal genopbygge deres hus og har brug for holdbare materialer, der kan modstå kraftigt vejr. Bølgeblik kan fungere som tag og beskytter mod monsunregnen. 

<<--Tilbage til billedet