Studiestart: Få et unikt hjem med genbrugsmøbler

Studiestart betyder for mange studerende ny bolig og derfor indkøb af møbler og køkkenudstyr. Få tips og tricks fra andre studerende til en personlig stil på SU.Red 2 - Beskåret Ny

Stine Svenninggaard er 24 år, læser Internationale Studier på Roskilde Universitet og så vil hun hellere købe genbrug end nyt. Stine er oprindelig fra Aalborg, men bor i dag med sin kæreste på 22 kvm på et kollegie i København. Vi har mødt hende i vores Røde Kors Butik på Fælledvej i København.

Hvorfor kan du godt lide genbrug?

Jeg vil hellere købe brugte møbler end at bidrage til, at der konstant bliver skabt nyt. Og så synes jeg, det er lidt mere spændende at have noget, som andre ikke bare kan gå ud og købe. Og noget som andre mennesker har haft, og som kan have stået alle mulige steder. Det er ikke fordi, jeg går forfærdelig meget op i, hvilken historie møbler har. Jeg kender ikke historien på nogen af mine genbrugsmøbler og er også ligeglad med, hvor de har stået, men det er sjovt for mig at tænke på, at de er blevet brugt før.

Hvor ofte går du i genbrugsbutikker?

Cirka én gang hver anden uge.

Hvad er dit seneste genbrugsfund?

En lampeskærm. Jeg manglede en lille lampeskærm til en teaktræs-bordlampe, som jeg også har købt i genbrug. Skærmen er hvid og foldet ligesom de populære Le Klint lamper. Lampen er bare blevet så fin og står nu i vores stue.

Hvad er dit bedste genbrugsfund?

Mit gamle karlekammerskab. Det er i egetræ, og jeg kan rigtig godt lide træ. Det er vildt gammelt og smukt. Der er små søm, som stikker ud steder, hvor der ikke burde sidde et søm, men det gør ikke så meget. Jeg synes, det er et flot møbel. Det står i vores soveværelse, og bliver brugt til tøj.

Hvad er dine tre bedste grunde til at købe genbrug?

Det er godt for miljøet. Det er billigere. Og man kan få et lidt mere spændende og mangfoldigt hjem, der ikke ligner alle andres, når man indretter med genbrugsmøbler.

Hvad er dit bedste tip til andre på genbrugsjagt?

Da jeg først kom til København, vidste jeg ikke, hvad ting som genbrugsmøbler skulle koste, så jeg betalte bare, det, der nu var prisen for det første, jeg fandt. Nu ved jeg, at priserne varierer meget, og jeg leder derfor lidt længere for at finde det, jeg mangler til den bedste pris. Det er vigtigt at gøre sig klart, hvad du vil give for et bestemt møbel, eller hvad du nu lige leder efter.

Stine købte et tærtefad i glas til 35 kroner.

Find en genbrugsbutik nær dig