Efterskole samlede mest tøj ind i Smid Tøjet Danmark 2015!

På Gudenaadalens Efterskole blev Smid Tøjet Danmark en del af skoleskemaet. Det blev en øjenåbner for eleverne og en overraskelse for den lokale Røde Kors afdeling.
 
 

I billedserien ovenover kan du se, hvordan eleverne brugte tøjet på flere kreative måder...

Hvor meget brugt tøj har efterskoleelever liggende i skufferne?

Overraskende meget, opdagede eleverne på Gudenaadalens Efterskole, efter lærerne havde opfordret dem og deres forældre til at indsamle tøj til Røde Kors i kampagnen Smid Tøjet Danmark 2015.

”Elever kom slæbende med 3-4-5 sorte sække hjemmefra. Det er naturligvis tankevækkende, at man med så kort varsel kan slæbe så meget med,” siger lærer Anders Lenau og tilføjer:

”Det var lidt af en øjenåbner for eleverne, og det gav et godt perspektiv. Vi brugte kampagnen til at undervise eleverne på skolen om nødhjælp, og om hvor stor en forskel brugt tøj kunne gøre.”

Skolen belønnet med flødeboller

Efterskolen satte en målstok på 100 sække genbrugstøj, som dog hurtigt blev hævet til 200 sække. Slutresultatet endte på 220 sække tøj – hvilket kan blive til 3,8 mio. liter rent vand eller mad til 440 børn på flugt i en måned!

Dermed var Gudenaadalens Efterskole den skole, der indsamlede mest tøj og blev belønnet med flødeboller fra Spangsberg.

”Det var rigtig fedt at være med til og interessant at bruge indsamlingen i undervisningen på en måde, som engagerede eleverne,” siger Anders Lenau.

”220 sække, siger du?”

Eleverne anvendte tøjet på forskellige kreative måder - på Gudenaadalens Efterskoles instagramprofil kan du se alle billederne – inden det blev afleveret til den lokale Røde Kors afdeling.

Mængden af indsamlet tøj var så stor, at den lokale butiksleder for Røde Kors måtte bede læreren gentage antallet, da hun troede, hun havde hørt forkert.

I alt samlede skolerne i Danmark mere end 40 ton genbrugstøj ind under Smid Tøjet Danmark sidste år.

Gudenaadalens Efterskole I ER FOR SEJE! Med 220 sække tøj, så er I den skole, der har samlet mest ind! SÅDAN!! Det kan fx blive til 3,8 mio liter rent vand eller mad til 440 børn på flugt i måned! Hold nu op, hvor I skoler bare bidraget STORT - og i alt har skolerne i Danmark samlet mere end 40 tons tøj ind. DET ER SÅ VILDT!!

Opslået af Smid tøjet på 8. maj 2015