Enghavegård Skole giver glemmekassen til børn i nød

13 elever fra de ældste klasser får hele Enghavegård Skole i Søborg til at smide tøjet til genbrug hos Røde Kors. Glemmekassen er allerede smidt i puljen, og på skolen er der stillet containere op til at samle brugt tøj sammen i til Smid tøjet-kampagnen.Skoleelever har lavet plakater til "Smid tøjet Danmark."
 
 

"Vi er en stor skole med 700 børn, og de 13 elever, som her i foråret følger valgfaget Frivilligt Arbejde, har virkelig gjort sig selv til ambassadører for Smid tøjet Danmark," fortæller valgfagslærer Kristina Kaas.

Hun er optaget af, at eleverne forstår, hvor vigtigt frivilligt arbejde er, når det drejer sig om at hjælpe andre. Som en del af undervisningen skal de aktive tøjindsamlere i valgfagsklassen også mødes med Ungdommens Røde Kors og høre om, hvordan Røde Kors hjælpe udsatte unge i Danmark.

Eleverne i valgfagsklassen har tegnet og skrevet plakater til Smid tøjet-kampagnen, og de besøger alle skolens klasser for at fortælle om, at gammelt tøj kan blive til livsvigtig hjælp for mennesker på flugt, hvis det bliver afleveret til Røde Kors.

Meld din skole til Smid tøjet Danmark og vind flødeboller til alle elever 

Forældre er med til at samle genbrugstøj til Smid tøjet Danmark

Også forældrene er inddraget i tøjindsamlingen. De har fået et informationsbrev, som opfordrer til at få ryddet op i klædeskabet og tage det gamle tøj med hen på skolen til genbrug.

På skolen har eleverne organiseret ’dumping’-områder til det brugte tøj, og om fredagen henter de tøj i klasserne.

-Det er første gang vi prøver at samle tøj ind på skolen, og vores mål er, at hele skolen deltager. Eleverne er meget engagerede, og nogle af de små i første klasse har spurgt, om de også må aflevere legetøj til genbrug, fortæller Kristina Kaas.

Smid tøjet Danmark: danskerne skal give til genbrug hele foråret

Indsamlingen på Enghavegård Skole foregår frem til den 17. april. Smid tøjet Danmark varer frem til den 9. maj, hvor TV 2 fejrer tøjindsamlingens resultater med et stort show den 9. maj.

Legetøj kan Røde Kors desværre ikke håndtere i Smid tøjet Danmark, men man kan aflevere både tøj og andre ting til genbrug hele året i Røde Kors mere end 230 butikker.

Læs mere om det store TV-show Smid tøjet Danmark d. 9. maj på TV 2's hjemmeside