Albertslund fik folk til at smide tøjet med cafe og livemusik

Med rød løber, cafe og live-musik lykkedes det sidste år genbrugsbutikken i Albertslund at samle mere end 15 ton genbrugstøj ind under Smid Tøjet Danmark. I år vil de udbygge successen.Smid _toejet _albertslund _rodekors
 
 

Forberedelserne til årets Smid Tøjet Danmark er allerede godt i gang i tøjbutikken genbrugsbutikken i Albertslund.

Her håber butiksleder Yvonne Petersen og de øvrige frivillige, at de kan overgå sidste års indsamling, der langt oversteg deres forventningerne med mere end 15 ton indsamlet brugt tøj.

Dengang havde kommunen stillet et tomt butikslokale til rådighed, som de frivillige omdannede til en hyggelig cafe og indsamlingsstation. Indgangen blev anlagt med en rød løber, og i vinduerne blev sat mannequindukker, der blev indført noget af det brugte tøj, der hver dag blev afleveret i store mængder.

Albertslund fortsatte med at smide tøjet selv efter indsamlingsshowet.

Havde svært ved at stoppe

Butikken blev et helt tilløbsstykke, forklarer Yvonne Petersen.

”Vi havde rigtig mange, som kom ind for at sludre, aflevere deres brugte tøj og høre lidt om Røde Kors – vi fik endda ekstra frivillige på den bekostning,” siger hun.

Indsamlingen i Albertslund gik faktisk så godt, at de dagen efter indsamlingsshowet gav folk endnu en mulighed for at smide tøjet – endda i festlige rammer med livemusik og sponsorerede sandwich.

’Smid Tøjet’ i Albertslund bliver bedre og anderledes i år

Derfor er forventningerne også høje i år, fortæller Yvonne Petersen.

”Vi har fået lov til at låne samme lokale i år, men denne gang gør vi det lidt anderledes og endnu bedre. I øjeblikket er jeg ved at undersøge livemusik,” siger hun.

Se indsamlingssteder i hele landet, hvor du kan aflevere dit brugte tøj