Røde Kors og arbejdet med asyl

 
 

Røde Kors har haft opgaven med at indkvartere asylansøgere siden 1984 og driver hovedparten af asylcentrene. Et af dem er center Jelling, som har et tæt samspil med lokalområdet. Nedenfor kan du se små video-film om dagliglivet på centret, undervisning, det frivillige arbejde m.m.  

Vi arbejder for at give asylansøgere i Danmark en tryg, meningsfuld og værdig ventetid mens de venter på, at myndighederne behandler deres asylansøgning. Røde Kors står for undervisnings- og aktiveringstilbud, sundhedstilbud og den psykosociale indsats for beboerne på centrene.  Det er en omsættelse af Røde Kors-princippet om medmenneskelighed i praksis.   

Vi forsøger  løbende – blandt andet igennem daglig dialog med myndighederne og politiet – at påvirke udviklingen, så  livet i asylcentrene kan foregå på en værdig og og acceptabel måde.

Asylafdelingen har ingen økonomiske interesser i asylarbejdet. Staten giver en årlig bevilling til driften af centrene, som er hundrede procent afhængig af antallet af asylansøgere. Asylafdelingens økonomi er helt adskilt fra Røde Kors´ andre aktiviteter.