Corona-situationen udvikler sig dag for dag, time for time. Der er et stigende behov for hjælp til alle dem som enten er syge, er i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med Coronavirus. Derfor har vi åbnet for Hjælpenetværket!

Har du brug for hjælp eller vil du være frivillig hjælper? Udfyld formularen 👉

Du kan også ringe til os på telefon 3529 9660

Telefonerne er åbne hverdage mellem kl. 10-14.
Lukket i weekenderne og på helligdage.


Har du brug for hjælp?

Hjælpenetværket kan for eksempel hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål. Bemærk vores hjælp omfatter IKKE børnepasning. 

Du kan få hjælp via Hjælpenetværket hvis du:

  • Er ældre og føler dig i risiko for at blive smittet.
  • Er særlig udsat fx pga. sygdom fx hjertekarsygdom, lungesygdom, nedsat immunforsvar og kræft) og derfor har valgt at gå i selvisolation.
  • Er mistænkt for at være smittet og er derfor i hjemmekarantæne.
  • Er syg af Coronavirus og er derfor i hjemmekarantæne.
  • Er utryg ved at gå uden for - fx for at købe ind eller hente medicin

Kan du svare ja til én af ovenstående, så ring eller skriv dig op via formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vil du være frivillig hjælper?

Vi har  brug for frivillige hjælpere. Du skal min. være 18 år. Ring eller udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Der vil være faste procedurer og vejledninger for både dem, der gerne vil hjælpe og dem, der skal modtage hjælpen, så Røde Kors’ Hjælpenetværk ikke bidrager til yderligere smitterisiko. 

Vi følger alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og andre relevante myndigheder. 

OBS!: Vi mangler lige nu ikke frivillige i callcentret, men vi vil meget gerne have, at du tilmelder dig, så vi kan tage fat i dig, hvis vi igen får brug for hjælp.

Skriv, hvad du har brug for hjælp til og gerne hvornår.

Det kan du også gøre

SnakSammen.dk

Snak sammen

Danmark er meget anderledes i disse dage, og vi kan ikke besøge hinanden, som vi plejer. Derfor tilbyder Røde Kors og Boblberg alle i Danmark et digitalt "besøg".

App'en Sammenholdet

Sammenholdet fra Kærftens Bekæmoelse

Har du brug for hjælp til indkøb eller måske kørsel til behandling? Med appen ’Sammenholdet’ kan dine venner, naboer og familie nemt koordinere hjælpen til dig.

I Røde Kors er det Landsforeningen Røde Kors i Danmark som er dataansvarlig. De data vi indsamler om dig som hjælper eller modtager af hjælp, deler vi som nævnt ovenfor, med den person du skal hjælpe. Desuden gemmer vi dine persondata, indtil der ikke længere er behov for hjælpenetværket, og dette afsluttes.

Ønsker du at trække din tilmelding tilbage, bedes du skrive til hjaelpenet@rodekors.dk

Ved at tilmelde mig accepterer jeg samtidigt tilmelding til nyhedsbrev og at mine oplysninger bruges til at informere mig om Røde Kors’ arbejde og sende markedsføringsmateriale. Du kan til enhver tid fravælge at få tilsendt e-mails. Du kan læse mere om, hvordan vi i Røde Kors behandler dine oplysninger, i vores privatlivspolitik, som du finder her: https://www.rodekors.dk/saadan-behandler-vi-persondata.