Aktiviteter for dig der er ny i Danmark

Savner du en at træne det danske sprog med? Har du lyst til at vide mere om dansk kultur og danske normer? Vil du gerne vide mere om dit nye lokalsamfund? Tusindvis af frivillige er klar til at give dig en god start i dit nye land.
 
 
Danmarkskort hentesgoogle kort hentes
 

Røde Kors er en humanitær organisation. I Danmark er vi ca. 30.000 frivillige, som er organiseret i lokale afdelinger rundt om i hele landet. Vi laver sociale aktiviteter for bl.a. børnefamilier, ældre og flygtninge. Vi vil gerne være med til at give dig en god start i dit nye lokalsamfund.

”Det er en rigtig stor ting, at de gør det frivilligt og de er rigtig rare. Jeg føler nogle gange, at Røde Kors er min familie. De betyder rigtig meget for mig, fordi jeg ikke har min familie her i Danmark,” fortæller en flygtning, der er med i en Røde Kors sprogcafé.

Vi ved, at det kan være svært at få hverdagen til at fungere, når alt er nyt. Hvordan gør du, hvis du gerne vil være med i den lokale fodboldklub? Hvordan skal du forstå breve fra kommunen? Og hvordan fungerer busplanen? En frivillig ven kan hjælpe dig med at få en god start i din nye by.

Få en dansk ven

En frivillig ven er en, som har lyst til at lære dig at kende. Sammen med en frivillig ven kan du øve det danske sprog. Du kan få svar på spørgsmål om det danske samfund og dansk kultur, og I kan lave forskellige ting sammen – f.eks. tage på ture eller lave lektier.

I mødes ca. to-tre timer hver anden uge. I kan mødes hjemme hos hinanden eller ude til forskellige aktiviteter. Det aftaler I, som det passer jer bedst.

Vi gør vores bedste for at finde dig en frivillig ven, som du har noget til fælles med. På den måde får I begge mest muligt ud af venskabet.

Ting I kan lave sammen:

  • Øve det danske sprog, f.eks. lave lektier, se TV eller læse avis
  • Tage på ture, f.eks. på museum, i biografen, til koncert eller i skoven
  • Tale om hverdagens udfordringer
  • Tale om hinandens kultur, traditioner og højtider 

Andre aktiviteter

Udover at tilbyde en dansk ven eller en venskabsfamilie, så laver vi cykeltræning, lektiehjælp og meget andet.

Vil du være med?

På kortet kan du se, hvilke integrationsaktiviteter der er i nærheden af, hvor du bor. Her finder du også kontaktoplysningerne på dem, du skal kontakte for at høre mere om tid og sted. Du kan kontakte dem ved at skrive en mail til den frivillige aktivitetsleder eller ved at ringe på deres telefon og lægge en besked.

Bor du i København, så læs mere her

Kan du ikke finde en aktivitet i dit nærområde. Eller har du spørgsmål. Så send en mail til integration@rodekors.dk 

Vi har også brug for dig!

Har du lyst til selv at blive frivillig og hjælpe andre? Læs mere om at blive frivillig