Søg støtte til at styrke samarbejdet om flygtninge

I 2017 vil ca. 4000 flygtninge flytte ud i kommunerne. Vi ved, at frivillige venner spiller en afgørende rolle for, at de nye borgere får en god start i Danmark. Derfor vil vi gerne være med til at sikre, at alle flygtninge, når de flytter ud i en kommune, får tilbudt en frivillig ven.

Vejen til at indfri denne ambition er ved at samarbejde på tværs af kommuner, organisationer og foreninger. Her på siden er det derfor muligt at søge om støtte til at afholde et dialogmøde, event eller lignende, hvor man som frivillig forening, organisation eller kommune kan mødes og drøfte, hvordan man bedst kan opstarte eller fortsætte et samarbejde om at tilbyde flygtninge frivillige venner. Støttepuljen er således tænkt som et redskab, der skal udbrede og styrke det gode lokale samarbejde, der er en forudsætning for frivilligvenner og en god modtagelse af flygtninge.

Hvem kan søge om støtte?

Alle frivillige kan søge om støtte fra puljen uafhængig af, hvilken organisation man er frivillig i. Som udgangspunkt skal der på dialogmødet være en bred repræsentation fra flere forskellige frivillige organisationer og foreninger samt kommunen, men hvis man som forening eller organisation har mange års erfaring med at løfte en aktivitet om frivilligvenner, er det også muligt at søge om støtte til at styrke det eksisterende arbejde. Det er med andre ord fuldstændig op til jer, hvordan jeres dialogmøde skal se ud, men indholdet på mødet skal afspejle formålet med Venner Viser Vej om at samarbejde på tværs og om at tilbyde flygtninge venner. 

Hvad kan man få støtte til?

I kan søge om støtte til alt det praktiske i forbindelse med dialogmødet som for eksempel oplægsholder, kaffe, forplejning, aktiviteter og lokaleleje.

Hvordan søger man?

Når I har besluttet jer for at afholde et dialogmøde og har regnet på, hvor mange udgifter I kommer til at have i forbindelse med mødet, så udfylder I online ansøgningsformularen herunder. Vi vil derefter behandle ansøgningen og svare jer hurtigst muligt. Når I har fået godkendt ansøgningen og har afholdt mødet, sender I kvitteringerne på udgifterne til os, så får I refunderet udgifterne. 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Har du spørgsmål til støttepuljen eller Venner Viser Vej generelt?

Skriv til Venner Viser Vej: 

vennerviservej@rodekors.dk

Ansøgning om økonomisk tilskud til Venner Viser Vej