Bliv frivilligunderviser og gør frivillige klar til arbejdet i Røde Kors

Interesserer du dig for at undervise andre frivillige? Så har du i Røde Kors mulighed for at gøre en forskel som frivilligunderviser. 

Hvad skal jeg lave som frivilligunderviser?

Du vil som frivilligunderviser undervise andre frivillige i vores psykosociale kursus ”Medmenneskelighed i praksis” (MIP). MIP giver frivillige inspiration og metoder til at fokusere på menneskers potentialer, støtte deres drømme og håb samt styrke deres evne til at tage vare på og skabe positive forandringer i eget liv. Dernæst har MIP også fokus på hvorledes frivillige kan passe på sig selv og deres medfrivillige. MIP tilbydes til en lang frivillige i en række af de sociale aktiviteter i Røde Kors. 

Hvad får jeg ud af at være frivilligunderviser?

Som frivilligunderviser indgår du sammen med din undervisermakker i et engageret og inspirerende nationalt korps af andre frivilligundervisere. Du tilbydes som frivilligunderviser en obligatorisk frivilligunderviseruddannelse samt løbende uddannelse. Du får mulighed for at undervise forskellige steder i Danmark og her møde en masse engagerede frivillige. Sammen med de øvrige frivilligunderviserer gør du en væsentlig forskel for både de frivillige og deltagerne i vores aktiviteter. Desuden får du en uddannelse som kan sættes på dit CV og du vil, i takt med at du får mere erfaring med at undervise, kunne bidrage til den fortsatte udvikling af selve kurset i ”Medmenneskelighed i praksis”.

Hvad kræver det at være frivilligunderviser?

Udover at have gennemgået den obligatoriske frivilligunderviseruddannelse og deltaget i den løbende uddannelse, er det vigtigt at du holder dine kompetencer som frivilligunderviser vedlige ved at undervise min 4-5 weekender om året. Når du er ude som frivilligunderviser er det ofte hele weekenden og med ca. 20 kursusdeltagere pr. kursus. Derfor underviser du sammen med en undervisermakker, så I kan støtte hinanden og give hinanden feedback. Da vi som frivilligundervisere dækker hele landet, skal du have kørekort og adgang til bil samt have 5-7 års erfaring med undervisning af voksne. Desuden er det absolut en fordel, at du har en socialfaglig uddannelsesbaggrund.

Hvis du ønsker at komme i betragtning som frivilligunderviser i Røde Kors skal du søge på nedenstående link. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte konsulent Rasmus Egeskjold,  raege@rodekors.dk, tlf. 3169 6178