Hjem til dig

Mere end 2.300 unge i Danmark er hjemløse. Og tallet er stigende. 

Med projektet ’Hjem til Dig’ vil vi give unge på kanten af hjemløshed en ny mulighed. Men det kan vi ikke gøre alene. Derfor vil vi gerne have dig med.

Åbner vi vores dør for disse unge og lader dem blive en del af vores fællesskab, bliver chancen for, at de finder et rigtig hjem, et stærkt fællesskab og en fast base markant større.

Du kan være med til at gøre en afgørende forskel for en ung på kanten af hjemløshed. Via Hjem til Dig kan du invitere en ung på kanten til hjemløshed til at bo hos dig for en tid, tilbyde en base og et fællesskab. For mange unge kan det være netop det skridt, der fører til, at de undgår at ende i permanent hjemløshed.

Igennem projektet Hjem til Dig bliver en ung i alderen 18 - 29 år tilbudt at flytte ind hos en frivillig værtsfamilie eller enkeltperson, som stiller et værelse til rådighed i 3-6 måneder og som har lyst til at invitere den unge ind som en del af familien. Som frivillig vært forpligter du eller din familie sig til at yde en indsats som ”ekstrafamilie” og være støtte og forpligtende netværk for den unge.

Den unge bliver også tilbudt en mentorordning, som Ungdommens Røde Kors står for. Herved får den unge en ny ’frivilligven’ på samme alder og mulighed for at blive en del af andre unge-fællesskaber. Mentorordningen fortsætter efter, at den unge er flyttet fra værtsfamilien/personen (ca. 1 års forløb i alt).

Som frivillig værtsfamilie/person bliver du klædt godt på til opgaven af Røde Kors, og du bliver løbende tilbudt relevant undervisning og sparring. Du får viden om unge og hjemløshed, samtaleteknikker, konfliktforebyggelse og -løsning, viden om det sociale system mm. Du får tilbud om kontinuerlig sparring med en fagperson, samt et fællesskab med andre værtsfamilier.

Har du lyst til at høre mere og finde ud af, om det er noget for dig/jer at blive frivillig værtsfamilie i Hjem til Dig, så udfyld formularen til højre. Derefter kontakter vi dig hurtigst muligt for at tage en snak, hvor du kan høre mere om muligheden for at blive værtsfamilie og få afklaret spørgsmål.

Vores forventninger til dig

 • Du skal være fyldt 30 år.
 • Du skal have et ekstra værelse til rådighed for en ung i en periode på mellem 3-6 måneder.
 • Du skal have lyst til og mod på at indgå i en relation med et ungt menneske, der kan have nogle forskellige udfordringer med i bagagen.
 • Du skal være indstillet på at inddrage den unge i din hverdag, og som en del af hjemmet.
 • Bor i Aarhus, Roskilde eller Københavns kommune (gerne centralt, men det er ikke et krav).
 • Du er ok med at vise Røde Kors din straffeattest.

Støtte fra Røde Kors

 • Røde Kors står for en grundig matchning og introduktionsforløb mellem dig og den unge. Det er vigtigt, at I vælger hinanden til. Vi hjælper med forventningsafstemning og sikrer, at I føler jer trygge ved at vælge at indgå en aftale.
 • Der vil blive tilknyttet en kontaktperson fra Røde Kors, som vil støtte dig og den unge igennem hele forløbet.
 • Der vil løbende være besøg i hjemmet af kontaktpersonen, som vil mødes med dig og den unge.
 • Den unge vil også blive tilbudt en unge-mentor fra Ungdommens Røde Kors, som vil indgå i samarbejde med dig.
 • Du bliver kompenseret for udgifter forbundet med kost.

Indsatsens sigte er at forebygge hjemløshed blandt unge i aldersgruppen 18 – 29 år. Målgruppen er således unge, der står på kanten til at blive hjemløse. Formålet er at forebygge, at de unge mister tilknytning til sociale fællesskaber, uddannelse, arbejdsmarked og boligmarked. Eller at de, i værste tilfælde, udvikler tungere problematikker, så som misbrug, eller psykiske lidelser.

De unge forventes som udgangspunkt at have nogle sociale problemstillinger, og de har derfor brug for en mere nærværende og omfattende indsats, end kun et tilbud om et sted at bo. Det kan de få med Hjem til Dig.

Hjem til dig er et samarbejde mellem Røde Kors, Ungdommens Røde Kors og Hjem til Alle Alliancen. Projektet som løber over tre år er finansieret af Bikubenfonden, Oak Foundation Denmark og Røde Kors. 

Vil du vide mere om Hjem til dig, og om unge og hjemløshed, kan du læse mere på Hjem Til Alle Alliancens hjemmeside her.

Vil du gerne henvise en ung til Hjem til Dig?
Hvis du gerne vil henvise en ung til initiativet Hjem til Dig, så skriv en mail til hjemtildig@rodekors.dk, og vi svarer dig hurtigst muligt.

Cathrine 00:30

Bliv frivillig

Fornavn
Efternavn

Oversigten viser de kommuner, hvor vi mangler frivillige

Er du/I:

Andre oplysninger:

Vælg hvor du/I har hørt om Hjem til dig?
2:21 minutes Bliv vært