Lissy er ensom: Jeg savner en at tale med

Lissy blev alene, da hun mistede sin mand i januar. Nu står hun på venteliste til at få en besøgsven fra Røde KorsLissy er ensom og venter på en besøgsven

Foto: Marie Louise Munkegaard

I den lille lejlighed i Hillerød er det svært at se gulvet for fine design klenodier, gangstativer og andre hjælpemidler. På sofabordet ligger krimier, iPad og iPhone. Væggene er dekoreret med adskillige billeder af islandske heste. Her bor Lissy på 76 år.

Lissy blev alene i januar. Hun mistede sin mand Per til sygdommen Parkinson. De var gift i over 25 år. De diskuterede indholdet i dagens aviser, talte om de bøger de havde læst og om deres fælles interesse i travheste.

”Min mand og jeg har boet 12 år i en skov i Sydsverige, hvor vi havde tre islandske heste. Vi holdt meget af at være i naturen, at ride og gå ture,” fortæller Lissy.

Læs om Anders, der er besøgsven

Savner en at tale med

I dag er Lissys liv mindre aktivt. Hun har gigt i arme, skuldre, albuer, lår og knæ, så en tur ud i den friske luft kræver hjælp og støtte. I stedet holder hun af at læse, og er netop i gang med den nyeste bog af krimiforfatteren Jussi Adler-Olsen, men øjnene bliver hurtigt trætte. Tidligere skrev hun selv, bl.a. digte, men en hjerneblødning har gjort, at hun ikke kan det længere. Lissy har en søn, en datter og fire børnebørn. De er flinke til at komme og besøge hende, som hun siger, men alligevel kan hverdagen godt synes lang uden besøg.

”Jeg savner en at tale med. Tale om de bøger vi har læst. Og en der kan hjælpe mig med at komme ud og gå nogle ture i forårssolen.”

Lissy fandt selv på at henvende sig til Røde Kors for at få en besøgsven. Nu står hun på venteliste til en frivillig besøgsven ligesom næsten 200 andre mennesker i hele landet.

Vil du være besøgsven