Anders er besøgsven: Jeg glæder mig til vores møder

Anders er 25 år, studerende og besøgsven i Røde Kors. Som frivillig gør han en forskel – også for sig selv.Anders er besøgsven og sidder her sammen med Bo, som er ensom

Foto: Marie Louise Munkegaard

Anders er en travl fyr på 25 år. Han læser kommunikation og performancedesign på Roskilde Universitet. I fritiden spiller han bas i et band og løber. Alligevel har han tid i overskud, som han gerne vil bruge på at hjælpe andre.

”Jeg vil gerne bruge min overskydende tid til at gøre en forskel for i hvert fald én person,” fortæller han. 

Anders har tidligere været aktiv i forskellige andre frivillige organisationer, hvor han bl.a. har arbejdet med ulandshjælp. I dag vil han gerne tættere på og gøre en konkret forskel for et enkelt menneske.

Vil du også være besøgsven

En mulighed for at gøre en forskel som besøgsven

For lidt over to år siden meldte Anders sig som besøgsven i Røde Kors. Her gør han en forskel for at mindske ensomheden for et andet menneske. 

”Jeg tænkte, det var en fed mulighed for at gøre en konkret forskel for et menneske, der virkelig har brug for det. Ensomhed rammer jo mange mennesker, så det er tæt på.”

En gensidig relation

I dag er Anders besøgsven for Bo. De har kendt hinanden i to år og relationen har udviklet sig til et reelt venskab, der giver begge glæde og tilfredshed.

”Det Bo og jeg har sammen, er et rigtigt venskab. Det rykker noget i os begge. Jeg glæder mig til vores møder. Og jeg går derfra med en god fornemmelse og tilfredshed.”

Tilfredsheden skyldes blandt andet, at relationen er gensidig. Anders er ikke kun noget for Bo. Det gælder i lige så høj grad den anden vej.

”Bo spørger jo også til mig og jeg får reflekteret over en masse og lærer noget om mig selv. Og så er Bo et meget kærligt menneske, og det smitter”.

Vil du også være besøgsven