Pernille er frivillig sanglærer på Center Avnstrup

Thumbnail

En måned og indtil videre to tirsdage har den 37-årige sanglærer Pernille Bøge sunget sange og spillet musik med asylbørn på Center Avnstrup ved Hvalsø i Lejre Kommune. Hun har ofte tænkt på at lave frivilligt arbejde, og det er blevet muligt nu:

"I år har jeg en ugentlig fridag. Så nu er der plads i kalenderen. Jeg er træt af den negative debat om asylansøgere, og det gav mig et behov for at vise min gæstfrihed gennem frivilligt arbejde," fortæller Pernille Bøge.

At arbejde med børn gør mig glad

Som mor til fire børn er Pernille Bøge ikke i tvivl om, at det er børn, hun skal arbejde med. For som hun siger:

"Som mor ved jeg, hvordan det varmer, når jeg ser andre voksne lave noget rart med mine børn. Den glæde vil jeg gerne bringe videre til mødrene på Center Avnstrup. Samtidig bliver jeg faktisk selv glad af at gøre det."

Vi mødre forstår hinanden

Udover selve aktiviteten med sang og musik, opstår der en god kontakt på tværs af kultur og sprog:

"Selv om vi rent sprogligt ikke rigtigt kan forstå hinanden, så forstår vi hinanden alligevel, fordi vi alle er mødre. På den måde er det let at komme i kontakt med mødrene, der kommer i legestuen," fortæller Pernille Bøge.

Det giver mening at arbejde som frivillig

Selvom Pernille Bøge kun har været frivillig hos Røde Kors Asyl i en måned, er der ingen tvivl om, at hun vil fortsætte sit arbejde som frivillig i legestuen. Der er mening i de små ting:

"At arbejde med børn. Det er der mit hjerte er. Det kan godt være, at jeg ikke redder verden med mit arbejde, men bare at kunne gøre fire børn og deres forældre glade. Det er vigtigt,"slutter hun.

Bliv frivillig i asyl

Hver eneste frivillig er med til at gøre en stor forskel og baner vejen for en bedre integration.